Τσιπρας: Θα ζητησω ψηφο εμπιστοσυνης (+Βιντεο)

Ο ναύαρχος Αποστολάκης νέος υπουργός Άμυνας

Για μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο έκανε λόγο στο πρώτο του μήνυμα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την έως τώρα συνεργασία του τονίζοντας ότι έκανε δεκτή την παραίτησή του, όπως αντίστοιχα θα πράξει και για οποιαδήποτε άλλη παραίτηση τεθεί υπόψιν του.

 «Επί 4 χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία  με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ωστόσο τα 4 αυτά χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά. Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους» σημείωσε χαρακτηριστικά για να σημειώσει πως «Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα».

«Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια πως σε αυτόν τον εθνικό στόχο, το εθνικό όφελος και εθνικό συμφέρον δεν θα κάνω πίσω, δεν θα δειλιάσω δεν θα λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο νέος υπουργός Άμυνας. «Ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα διακινδυνεύσω ούτε ένα λεπτό, στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας την συνέχεια, την σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει».

“Θα ζητήσω ψήφο Εμπιστοσύνης”

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα όπως εξήγησε «το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα να αναζητώ ad hoc πλειοψηφίες για όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα και είμαι σίγουρος ότι αυτές τις πλειοψηφίες θα τις έβρισκα. Όμως επαναλαμβάνω ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς, είμαι πάντοτε αυτός που δεν δειλιάσει μπροστά σε αυτό που θεωρεί εθνικά απαραίτητο και έχω πάρει την απόφασή μου, έχω ενημερώσει και τον πρόεδρο της Βουλής, ότι θα πάμε άμεσα σε διαδικασία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνησή μου, προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία σε όλες αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και την ελληνική κοινωνία επιλογές και προκειμένου η κυβέρνησή μου να ολοκληρώσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη θητεία της τον Οκτώβριο του 2019».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.