Μηπως το επιχειρημα ειναι τουλαχιστον ατυχες;

Της έκδοσης

Η παρακάτω συνομιλία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως αποτυπώνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία δεν είδε το φως της δημοσιότητας από εμάς αλλά από το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης. Δημοσιεύθηκε μάλιστα στα social media που διατηρεί το Σωματείο. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε τη διαμειβόμενη συνομιλία είναι μια πρόταση που υποβάλλει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τρύφωνας Καρούντζος προς την υφυπουργό Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη για τη δημιουργία ειδικότητας φροντιστών ΑμεΑ και ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα σε κάποιο ΙΕΚ ή ΤΕΙ. Ομολογουμένως η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα και θα ήταν ωφέλιμο να υλοποιηθεί.
 
Δεν θα μπορούσαμε ωστόσο να μην διατυπώσουμε και τις ενστάσεις μας ως προς τους λόγους που προβάλλει ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης προκειμένου να υποστηρίξει την πρότασή του. Το πρόβλημα δηλαδή είναι οι Βουλγάρες και οι Ρωσίδες που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα ώστε να μπει τέρμα στην απασχόλησή τους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Καρούντζος, ή μήπως η μη ειδίκευση που κυριαρχεί στον συγκεκριμένο χώρο; Μήπως  μια τέτοιου είδους επιχειρηματολογία αποπνέει μια νοοτροπία που δεν συνάδει με το αναπηρικό κίνημα που αγωνίζεται δικαίως και διαρκώς για την κατάργηση των πάσης φύσεως αποκλεισμών;
 
Θα αρκεστούμε σε αυτά τα δύο ερωτήματα προς το παρόν, αν και θα μπορούσαμε να αναλύσουμε περαιτέρω τα ζητήματα που γεννά μια τέτοια διατύπωση, λαμβάνοντας υπόψη και τον  φορέα που την εκφράζει. Ωστόσο σεβόμενοι το έργο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα το Σωματείο δεν θα το πράξουμε.
 
Και κάτι τελευταίο… εντύπωση προκαλεί βέβαια και πως η υφυπουργός επιλέγει να μην σχολιάσει αυτή τη διατύπωση. Έχει κι αυτό το συμπέρασμα τη δική του αξία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.