Συνεχιζεται μεχρι το 2020 η διαδημοτικη συνεργασια Δημων Κομοτηνης και Αρριανων

Αφορά την συνεπίβλεψη των έργων του Τεχνικού Προγράμματος 2019 του Δήμου Αρριανών

Για ακόμα μια χρονιά θα συνεχιστεί η Διαδημοτική συνεργασία  μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής  και του Δήμου Αρριανών  για την συνεπίβλεψη των έργων του Τεχνικού Προγράμματος 2019  του Δήμου Αρριανών, με τη διάθεση υπαλλήλων του Δήμου Αρριανών  στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής έως 1/1/2020.
 
Ο Δήμος Αρριανών δεν έχει στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία και κατά το προηγούμενο έτος «ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» ή «ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Κομοτηνής.
 
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η διοικητική υποστήριξη για την άσκηση των αρμοδιοτήτων όπως αυτή της τεχνικής υπηρεσίας, παρέχονταν μέχρι 31/12/2012 από την έδρα της ΠΕ, και μέχρι εκείνη την ημερομηνία οι λοιποί δήμοι του ίδιου νομού υποχρεούνταν να έχουν οργανώσει αντίστοιχες υπηρεσιακές μονάδες.
 
Όμως με επανειλημμένες αποφάσεις και νομοθετικές ενέργειες η ημερομηνία αυτή πήρε συνεχόμενες παρατάσεις, με την τελευταία να θεσπίζεται με τον «Κλεισθένη Ι» και να φτάνει μέχρι την 1/1/2020. 

Συνεχίζεται η συνεργασία 

Ο Δήμος Αρριανών εξακολουθεί να μην έχει στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία και προκειμένου να μπορεί να προβεί στη σύνταξη μελετών για την υλοποίηση τεχνικών έργων, ο Δήμος Κομοτηνής πρέπει να συνάψει τη σύμβαση Διαδημοτικής συνεργασίας  εκ νέου, στα πλαίσια στήριξης των νέων Καλλικρατικών Δήμων και της αξιοποίησης του τεχνικού προσωπικού.
 
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής θα είναι αρμόδια και για τη λειτουργία της υπηρεσίας του Δήμου Αρριανών. Έτσι ο Δήμος Αρριανών διαθέτει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής τρεις υπαλλήλους  του Δήμου Αρριανών, για να τους ανατίθενται καθήκοντα επιβλέποντα ξεχωριστά στον καθένα ανάλογα με την ειδικότητά τους, για τα  έργα που εκτελούνται από τον Δήμο Αρριανών, καθώς και για τις αντίστοιχες προμήθειες που διενεργούνται από τον Δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης θα τους ανατίθενται καθήκοντα μελετητή με θεώρηση, των σχετικών με τα προαναφερόμενα μελετών, από τηνπροϊστάμενη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής
 
Ο Δήμος Κομοτηνής αναλαμβάνει τη δέσμευση να μη χρησιμοποιηθούν αυτοί οι υπάλληλοι για  έργα, προμήθειες και υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με τον ανωτέρω Δήμο. Η ανάθεση των καθηκόντων θα γίνεται με συνεννόηση προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής  και του Δημάρχου Αρριανών.
 
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής έχει υποχρέωση να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να βοηθά τους ανωτέρω υπαλλήλους  για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες και υποχρεώσεις του Δήμου Αρριανών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.