Μακεδονικο… σε αναμονη

Σε επόμενη συνεδρίαση παρέπεμψε τη συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος για δημοψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο επικεφαλής της παράταξης του Σπάρτακου κ. Κώστας Καραΐσκος, ζητώντας από το συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα που θα αιτείται δημοψήφισμα για το θέμα.
Έτσι πρότεινε οι παρατάξεις να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο, όχι υπέρ ή κατά της συμφωνίας, αλλά που θα επικαλείται την πατριωτική ανάγκη και τη δημοκρατική να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το φλέγον αυτό θέμα.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Καραΐσκος έχει τοποθετηθεί κατά της συμφωνίας, έχοντας συμμετάσχει και στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό, ενώ το θέμα του δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας αναφέρεται εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πρόσφατα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Πάνος Καμμένος, μετά την αποχώρησή του από την Κυβέρνηση, μίλησε για την ανάγκη δημοψηφίσματος.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης επανέλαβε την άποψη που έχει καταθέσει και παλιότερα πως τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής εκφεύγουν της πολιτικής νομιμοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Επίσης, με δεδομένο ότι ο κ. Καραΐσκος δεν κατέθεσε στο Συμβούλιο κάποιο σχέδιο ψηφίσματος ώστε να υπάρχει μια βάση για τη συζήτηση, ζήτησε  να φέρει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση, θεωρώντας πως δεν θα τους προλάβουν οι καταστάσεις.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής της Παράταξης «Εμείς η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία σημείωσε πως έχουν εκφράσει δημόσια τις απόψεις τους για το ζήτημα, όμως για να μπορέσει να γίνει σοβαρή συζήτηση θα πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση.
 
Τέλος, από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή επισήμανε πως πρόκειται για ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας, που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του συμβουλίου, και, αφού επισήμανε πως το θέμα προσφέρεται για σπέκουλα και λαϊκισμό και ότι αν τεθεί θα πρέπει να συζητηθεί επί της ουσίας, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει μια τέτοια πρόταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.