Η Λεσχη Κομοτηναιων υποδεχεται το θρυλικο συγκροτημα «Λευκη Συμφωνια»

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Στη Λέσχη Κομοτηναίων θα εμφανιστεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 το συγκρότημα «Λευκή Συμφωνία» έχοντας στο πλευρό του το συγκρότημα “The Answer?”.
 
Το θρυλικό συγκρότημα θα μας ταξιδέψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σε «κήπους μυστικούς», εκεί που «όλα τα χρώματα αλλάζουν» και το «φεγγάρι αιμορραγεί»!
«Κοιτάζοντας πίσω» θα αφουγκραστεί μαζί μας την «Ηχώ του Πόθου» και θα κάνει τις δικές μας «Φωνές στο σκοτάδι», να φωνάξουν με όλη τους την δύναμη, πως «όλα τα πρόσωπα καίγονται»!

Σκοτεινή ροκ αισθητική, μεταπάνκ ατμόσφαιρα, μελωδικά rifs, dark ήχος που όλοι μας αγαπήσαμε! Στις 19 Ιανουαρίου , ένα «Λευκό Φώς» θα σε οδηγήσει στη Λέσχη Κομοτηναίων και να είσαι σίγουρος πως θα είναι το μόνο μέρος που θα θες να κρυφτείς!

Η πορεία του συγκροτήματος στον χρόνο 

Η Λευκή Συμφωνία είναι η μπάντα που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της, στον χώρο της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 1984 στην Αθήνα μεταξύ Δάσους Χαϊδαρίου και Περιστερίου, από όπου ήταν και τα μέλη του γκρουπ. Το 1986 κυκλοφόρησε ο 1ος τους δίσκος με τίτλο «Μυστικοί Κήποι», που τάραξε τα νερά της εγχώριας rock σκηνής! Το 1988 κυκλοφορούν το album «Ηχώ Του Πόθου», το οποίο στήριξαν παρουσιάζοντάς το σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Τα albums τους κυκλοφόρησαν επίσης σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, κάτι που μόνο σύνηθες δεν ήταν για την εποχή εκείνη, ειδικότερα για τα ελληνόφωνα rock συγκροτήματα.

Το κομμάτι «Κοιτάζοντας Πίσω» γυρίστηκε σε video clip από το MTV. Ήταν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που είδε τραγούδι του να παίζει στο διάσημο μουσικό κανάλι. Το 1990 έκαναν το βήμα για το Βερολίνο, παίζοντας σε clubs της Γερμανίας και ζώντας μοναδικές στιγμές με μπάντες που στη συνέχεια έγραψαν ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου «Λευκή Συμφωνία» τρίτου τους άλμπουμ το 1993 και το video clip του «Θα είμαι εκεί» από τον αείμνηστο Νίκο Νικολαΐδη, έπαιξαν στον πρώτο Ροκ Μαραθώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, μαζί με τους Cult και τους Metallica, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ντράμερ τους, Σπύρος Χαρίσης, αυτοκτόνησε στα 27 του. Το 1996 κυκλοφόρησαν τα «Χρώματα», που ήταν η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά.

Τον χειμώνα του 2017 το συγκρότημα εμφανίστηκε, έπειτα από περίπου 17 χρόνια σιωπής. Τον Γενάρη του 2019 για πρώτη φορά θα βρεθούν στην σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων όπου εκτός από το υλικό των 4 δίσκων τους ,θα παρουσιάσουν καινούργια τραγούδια από τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, για να μας απογειώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν. 

Ποιοι είναι οι “THE ANSWER?”

Οι “THE ANSWER?” δημιουργούνται στα μέσα του 1995, όταν ο Λευτέρης ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των ιστορικών πλέον Middle Fingers (Lazy Dog records) και ο Κώστας στο μπάσο,  επίσης μέλος των Middle Fingers από εκείνη τη χρονιά και μετέπειτα, αφού βρέθηκαν να μένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη αποφασίζουν παράλληλα τη δημιουργία ενός άλλου σχήματος.
 
Αυτό το ταξίδι κρατάει τα πρώτα 11 χρόνια με πολλές πρόβες, ποτά, αγάπη και πολλά όμορφα δικά τους κομμάτια, ηχογραφημένες κασέτες στο προσωπικό τους χώρο, live εμφανίσεις, κάποιες με ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ACHE IN SILENCE, ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE, ΓΚΟΥΛΑΓΚ αλλά και τους θρυλικούς DEAD MOON (USA) στην τελευταία τους περιοδεία.

Μετά το 2007 κι ένα διάλειμμα ορισμένων χρόνων και μουσικών αναζητήσεων, αποφασίζουν, το 2014  να συνδυάσουν ξανά τις μουσικές τους εμπειρίες, συνεχίζοντας το ταξίδι που άφησαν στη μέση, με τη μπάντα να έχει εκτός των άλλων κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις με ονόματα όπως UNIVERSE 217, BATTLEME (USA), MR HIGHWAY BAND, NAXATRAS, ΧΑΤ ΤΡΙΚ να συμμετέχει πλέον ενεργά στο δυναμικό τις κολεκτίβας Aza Records, να παρουσιάζεται στη συλλογή της “A Call to Instruments vol.3” ενόψει και της επερχόμενης κυκλοφορίας του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο “…And It’s Already Tomorrow” τον Ιανουάριο του 2019 σε βινύλιο από την B-otherside records.

Info
Τιμές εισιτηρίων:
• Προπώληση/Ταμείο: 10 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:
• Λέσχη Κομοτηναίων
• Δισκοπωλείο Grendel

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.