«Παραληπτης Αγνωστος» της Kathrine Kressmann Taylor

Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Παραλήπτης Άγνωστος» σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου.
 
Το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor αγαπήθηκε από το κοινό και παίχτηκε για τρεις συνεχόμενες σαιζόν (2014-16) στο Θέατρο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» της Αθήνας. Μετά από έναν πρώτο κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων το 2014 και έναν δεύτερο, το 2015, ο Παραλήπτης Άγνωστος, αφού ψηφίστηκε Καλύτερη short-term Παράσταση του 2015 στα θεατρικά βραβεία κοινού All4fun, ξαναπαίχτηκε για 3η χρονιά το 2016. Το 2017 ξεκίνησε περιοδεία ανά την Ελλάδα (με πρώτο σταθμό το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στηνΤήνο), η οποία συνεχίζεται για 3η χρονιά το 2019 (έχουμε παίξει σε ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Πάτρα, Ιωάννινα κ.ά.). 

Η υπόθεση του έργου 

Μέσα από την αλληλογραφία δύο αδελφικών Γερμανών φίλων, επιτυχημένων μεταναστών στην Αμερική, ο ένας εκ των οποίων αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’30, το έργο αιχμαλωτίζει μια φιλία — και την ανθρωπότητα ολόκληρη — σε μια στιγμή ιστορικής μεταμόρφωσης. Καθώς ο Χίτλερ αναρριχάται στην εξουσία, η σχέση των δύο φίλων φθίνει ανεπανόρθωτα και καταλήγει στην προδοσία.
 
Βασισμένη σε μια κλασική ιστορία εκδίκησης δομημένη με κινηματογραφικό σασπένς, η παράσταση διερευνά το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσεων.
 
Γραμμένο το 1938, το αφήγημα δι’αλληλογραφίας Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown) είναι, κατά το New York Times Book Review, «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας». Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου
Σκηνογραφία – video design: Μικαέλα Λιακατά
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παίζουν: Αχιλλέας Βατρικάς, Χρήστος Χριστόπουλος
 
Info
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ φοιτητικό και 5 ευρώ ανέργων
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.