Πως ηταν οι ομαδες της Ροδοπης πριν 10 χρονια;

10 Years Challenge - Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ

Με αφορμή το 10 Years Challenge, τη διαδικτυακή μόδα της εποχής, σύμφωνα με την οποία ο κόσμος ανεβάζει μία φωτογραφία του παρόντος και μία, που παρουσιάζει τον εαυτό του 10 χρόνια πριν, ο «ΠτΘ» κάνει το δικό του 10 years Challenge με αθλητικό όμως περιεχόμενο.
 
Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό το challenge θυμίζει πολύ τις ατάκες που συγκρίνουν την ζωή μας επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή εμείς προτιμάμε να αποφεύγουμε κάθε σύνδεση της πολιτικής με τον αθλητισμό, πάμε να δούμε πώς ήταν ο ομαδικός αθλητισμός της Ροδόπης πριν 10 χρόνια και πώς τώρα… 

Πανθρακικός: «Από τα σαλόνια της Superleague στα αλώνια της ΕΠΣ Θράκης» 

Την σεζόν 2008/2009 ο Πανθρακικός πραγματοποιούσε την παρθενική του εμφάνιση στην Superleague, καταφέρνοντας να εκπλήξει ευχάριστα το πανελλήνιο με μεγάλες νίκες. Με αιχμή του δόρατος τον Ριέρα, τους Ολίσε, Λόπες να «καταπίνουν» χιλιόμετρα στο γήπεδο και τους Ζαπρόπουλο και Ρόκα να αποτελούν εγγύηση σταθερότητας σε άμυνα και τέρμα αντίστοιχα, οι «Πράσινοι» του Φερέρα εξασφάλισαν άνετα την παραμονή στην κατηγορία. Δυστυχώς με το πέρας του χρόνου, ήρθε η «φθορά» στην οποία υπόκειται η πλειοψηφία των επαρχιακών ομάδων και πλέον η ομάδα της Κομοτηνής κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια να «ανάψει» εκ νέου τον Πυρσό, στην Α ΕΠΣ Θράκης. 

Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου: «Πρωταθλητής το 2009, πρωταθλητής και το 2019;» 

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, το 2008/09 ήταν αυτός που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης, χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρηθεί την επόμενη χρονιά στην κατηγορία. Οι άνθρωποι του Ιάσμου σίγουρα θέλουν να πετύχουν και φέτος τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος με την ευχή φυσικά να παραμείνουν για πολλά χρόνια στην Γ΄ Εθνική. 

Ελπίς Σαπών και ΠΑΟΚ Κοσμίου: «Συνέπεια και σταθερότητα στο πέρασμα του χρόνου» 

Η Ελπίς Σαπών ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περιφερειακού πρωταθλήματος πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις και καταφέρνοντας να γεμίσει το γήπεδο από φίλους του αθλήματος. Για μια πενταετία κατάφερε η Ελπίδα να έχει πολύ καλή παρουσία στο περιφερειακό πρωτάθλημα και με το πλήρωμα του χρόνου να έρχεται πλέον η ομάδα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης. Επίσης, το Κόσμιο το 2009 είχε καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης καθώς την σεζόν 2009/10 κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται στην Γ΄ Εθνική. 

ΓΑΣ Κομοτηνή: «Προσπαθεί να ξαναβρεί την αίγλη του παρελθόντος» 

Την σεζον 2008/09 ο ΓΑΣ Κομοτηνή επιχείρησε να κάνει την υπέρβαση και να επιστρέψει στην Α2, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό ρόστερ και παράλληλα γεννώντας προσδοκίες. Παρόλα αυτά και παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα (5 σερί νίκες) δυστυχώς η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη δεν είχε την διάρκεια που επιθυμούσε ο Κομοτηναίος τεχνικός και έτσι η ομάδα τερμάτισε στην μέση βαθμολογίας ενώ την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική, πληρώνοντας μία σειρά ατυχών συμβάντων και τραυματισμών. 

ΑΕ Κομοτηνής: «Από ομάδα Φοιτητών εξελίχθηκε σε ομάδα φόβητρο χωρίς όμως διάρκεια» 

Το 2009 η ΑΕ Κομοτηνής είχε τον Νίκο Παπαδόπουλο στην τεχνική ηγεσία και ικανότατους αθλητές στην ομάδα , όπως οι Θωμόπουλος, Λαμπρόπουλος και άλλα παιδιά. Δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στις λεπτομέρειες, είχε αγωνιστική κοιλιά μέχρι το 2013 αλλά μετά ήρθε η περίοδος της αγωνιστικής ανάκαμψης. Δυστυχώς, όπως σε πολλές επαρχιακές ομάδες, έτσι και στην ΑΕΚ δεν υπήρχε διάρκεια και δικαιολογημένα ήρθε ο υποβιβασμός στο τοπικό. 

Α.Σ. Δημοκρίτειο και Αίας Κομοτηνής

Δεν υπήρχαν το 2009. 

ΑΕ Κομοτηνής (Βόλεϊ):  «Από την φθορά στην καταξίωση» 

Το 2009 η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής είχε πάρει την κατηφόρα και είχε βρεθεί σε ανυποληψία. Από το 2013 και έπειτα, με σταθερά βήματα, οι «Κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν δύο ανόδους σε μία πενταετία και πλέον βρίσκονται στην ελίτ, στην Volley league. Το ερώτημα βέβαια είναι αν καταφέρουν να «εδραιωθούν» στην κατηγορία, καθώς τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα πλέον! Ευχή όλης της πόλης βέβαια είναι να τα καταφέρουν και να έχουμε εκ νέου εκπροσώπηση στην Volley league. 

Γυναικείoς Αθλητισμός: «Δεν έχει την προσοχή που θα έπρεπε» 

Το γυναικείο τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή το 2009 με τον Θέμη Κουκοβίνο στο τιμόνι παίρνει το εισιτήριο για την Α1, ωστόσο λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν συμμετέχει ποτέ. Στην ουσία αυτή ήταν και η αρχή της πτώσης του γυναικείου μπάσκετ στην πόλη της Κομοτηνής, καθώς από τότε δεν σημείωσε καμία σημαντική επιτυχία.
 
Μία από τα ίδια και στο ποδόσφαιρο, όπου η “Ροδόπη 87” καταφέρνει απλά εδώ και μία δεκαετία να διατηρηθεί απέναντι στην αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας.
 
Τέλος, το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.
 
Το μόνο ευχάριστο γεγονός να είναι η συμμετοχή νέων αθλητριών και στις 3 ομάδες που αναφέρθηκαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.