Η παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

30.01.2019 11:38

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Μετά από συνεχή sold out παραστάσεις στο «Θέατρο Άλφα.Ιδέα» στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Καβάλα, αλλά και σε ανοιχτά θέατρα το περασμένο καλοκαίρι, η παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα συνεχίζει το ταξίδι της – εκτός από την σκηνή του Άλφα.Ιδέα - και σε όλη την Ελλάδα. Στάση σε αυτό το ταξίδι θα είναι και η Κομοτηνή όπου το έργο θα ανέβει στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, το Σάββατο 9  και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 21.00. 

Η υπόθεση του έργου 

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».
 
Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, μεγαλώνουν, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». 
 
Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.
 
Η ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια» είναι γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, τρυφερότητα και απόρριψη, σύγκρουση και νοσταλγία. Είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Είναι η συνάντηση που χρωστούσε ο Νικολής στην Μένια και η Μένια στον Νικολή!
 
Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.
 
«Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος». 

Οι συντελεστές της παράστασης  

Ερμηνεία - Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
 Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
 
Info
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό - ανέργων: 5 ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων: 2531037770

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine