Στροφη στην ενημερωση απο το ΓΕΩΤΕΕ Θρακης

Ενδιαφέρον από ιταλική εταιρία για συμβολαιακή γεωργία φουντουκιάς και αμυγδάλου

Στροφή στα ακρόδρυα δέντρα φαίνεται να κάνουν οι Έλληνες παραγωγοί, που τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να επενδύουν όλο και περισσότερο στις καλλιέργειες της φιστικιάς, της αμυγδαλιάς, της καστανιάς, της καρυδιάς αλλά και της φουντουκιάς.
 
Για αυτό και δεν αποτέλεσε έκπληξη η μαζική συμμετοχή γεωπόνων και καλλιεργητών της περιοχής μας στην ενημερωτική συνάντηση του παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ με θέμα «Συμβολαιακή γεωργία στην καλλιέργεια των ακρόδρυων (αμυγδαλιά, καρυδιά, καστανιά, φιστικιά, φουντουκιά, ανακάρδια, μακαντάμια, πεκάν) μια προοπτική τοπικής ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρου του κτιρίου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Κόσμιο.
 
Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ακόμα μια ενημερωτική ημερίδα του παραρτήματος, το οποίο προωθεί, όπως σημείωσε ο πρόεδρός του κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, μπαράζ ενημερώσεων.
 
Και αυτό γιατί έχουν εντοπίσει κενά ενημέρωσης σε κάποια σημεία, τόσο στα μέλη τους, στα οποία απευθύνονται κυρίως οι ενημερώσεις, όσο και στους καλλιεργητές, η προσέλευση των οποίων είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
 
Για αυτό και επέλεξαν στη συγκεκριμένη περίπτωση την ενημέρωση για τα ακρόδρυα, ώστε να γίνουν πιο γνωστές οι δυνατότητές τους αλλά και να μπορέσουν να δουν οι παραγωγοί πως υπάρχουν δυνατότητες για να επεκτείνουν την γκάμα των καλλιεργειών τους, και να στηρίζουν το εισόδημά τους με αυτές αποφεύγοντας το ρίσκο των ζημιών στις μονοκαλλιέργειες.
 
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε και το ενδιαφέρον μιας ιταλικής εταιρείας, που φαίνεται να επιθυμεί να συνάψει συμβόλαια εικοσαετίας για καλλιέργειες κυρίως φουντουκιάς αλλά και αμυγδάλου, με μηχανική συγκομιδή και συγκέντρωση 100% του προϊόντος, σε τιμή ανάλογη της ποιότητας που θα βγάλει ο κάθε παραγωγός, στην οποία ρόλο παίζει, πέρα από τις αντικειμενικές συνθήκες, και η ενημέρωση και η ενασχόληση του καλλιεργητή.
 
Το ΓΕΩΤΕΕ προτίθεται να συνεχίσει τις ενημερώσεις αυτές σε όλη τη Θράκη, έχοντας προγραμματίσει μια εκδήλωση, μαζί με την Διεπαγγελματική Βάμβακος, για τις εντομολογικές προσβολές στο βαμβάκι, που θα γίνει αρχές Μαρτίου στην Ορεστιάδα, ενώ επεξεργάζονται και ενημερωτική ημερίδα στην Ξάνθη στο εγγύς μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.