Eurostat: Ενα στα τεσσερα ελληνικα νοικοκυρια «παγωνει»

Η Ελλάδα με βάση αυτά τα στοιχεία βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ με τη Βουλγαρία να βρίσκεται στην κορυφή των «28»

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία της Eurostat για τη χώρα μας καθώς φαίνεται πως το 25,7% των ελληνικών νοικοκυριών δυσκολεύεται να έχει άνετη πρόσβαση στη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες .
 
Η Ελλάδα με βάση αυτά τα στοιχεία βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ με τη Βουλγαρία να βρίσκεται στην κορυφή των «28» καθώς περίπου ένας στα τρία νοικοκυριά αντιμετωπίζει προβλήματα με την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.
 
Πάνω από την Ελλάδα και κάτω από τη Βουλγαρία όπως αναφέρουν τα «ΤΑ ΝΕΑ», βρίσκεται η Λιθουανία με το ποσοστό των οικογενειών που έχουν αντίστοιχα προβλήματα να ανέρχεται σε 28,9%.
 
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, στη διάρκεια της πολυετής οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν βάλει «ψαλίδι» στις δαπάνες για θέρμανση. Δεν είναι μόνο η τιμή του πετρελαίου αλλά και η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να αναζητούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν (κλιματιστικά, ηλεκτρικές θερμάστες κ.λπ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.