Συνεχιζει τις ενδιαφερουσες μουσικες προτασεις η Μαρμελαδα

Δημήτρης Κλωνής και Βαγγέλης Στεφόπουλος παρουσιάζουν το δικό τους Electro-Jazz Project

Ένα ενδιαφέρον Εlectro-Jazz Project θα παρουσιάσει στους λάτρεις της καλής μουσικής η Μαρμελάδα Wine bar το βράδυ του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου στις 22:00.

Συνθεσάιζερ, πιάνα, λούπες, ηλεκτρική κιθάρα και τύμπανα θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν τους ήχους με τους οποίους ο ντράμερ και συνθέτης Δημήτρης Κλωνής και ο συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής Βαγγέλης Στεφανόπουλος αυτοσχεδιάζουν. Η μουσική φτιάχνεται εκείνη την στιγμή και καταστρέφεται την επόμενη για να δώσει την θέση της σε άλλους ήχους και διαθέσεις.

Χωρίς προ συμφωνημένες φόρμες αλλά με παρονομαστή το κοινό λεξιλόγιο οι δυο μουσικοί παίζουν με αναφορές στα αγαπημένα τους στιλ μουσικής. Μερικά από αυτά είναι Jazz, neo soul, afro beat, funk, ambient, house, dub, brazilian, latin, Afro Caribbean, prog rock.

Βιογραφικά στοιχεία

Δημήτρης Κλωνής

Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά την σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία με τον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την σπουδαία ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson.

Το 2010 και μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), εισέρχεται ταυτόχρονα στο Conservatorium van Amsterdam και Rotterdam Jazz Academy (Codarts). Σπουδάζει για πολύ μικρή χρονική περίοδο στο πρώτο, όπου και παρακολουθεί μαθήματα με τους Lucas Van Merwijk, Maurcel Serierse και Victor Oskam.

Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων jazz αρμονίας με καθηγητή τον Γρηγόρη Μπάτση καθώς και σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Kendrick Scott, Adam Nussbaum, Jojo Mayer και Akira Jimbo.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (2009) και Πτυχίου Αντίστιξης (2012) με καθηγητή τον Ορέστη Χατζηνάκη.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής όπως Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας, Παντελής Μπενετάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Κωνσταντίνου, Περικλής Τριβόλης, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως Femi Temowo ( Roots, Amy Winehouse ), Michael Weisberger( Milo Z ), Yoel Soto, Enrique Pascual, Adedeji Adetayo, Aline de Lima. Τέλος, έχει συνεργαστεί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Μάρθα Φριντζήλα, Δώρο Δημοσθένους και Πέτρο Θεοτοκάτο.
Αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν full-time μουσικός παίζοντας με πληθώρα σχημάτων, ηχογραφώντας και διδάσκοντας.

Βαγγέλης Στεφανόπουλος

Ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος αφοσιώθηκε στην μουσική από νεαρή ηλικία. Τελειώνοντας τις σπουδές του από το Trinity College of music του Λονδίνου στο κλασικό πιάνο ασχολείται με την Τζαζ και τα παρεμφερή σε αυτήν μουσικά είδη. Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει κάνει πλήθος εμφανίσεων σαν συνοδός ή επικεφαλής μουσικών σχημάτων.

Πέρα από την υψηλή τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία του σε διαφορετικά είδη μουσικής το παίξιμο του χαρακτηρίζεται από ευαισθησία στην συνοδεία, δημιουργικότητα στον αυτοσχεδιασμό και σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής έχει αποδείξει την ικανότητα του στην ανεύρεση καινοτόμων μουσικών ιδεών.

Σαν επικεφαλής έχει δουλέψει αρχικά στην Nu Jazz ορχήστρα “Jazznovation” στο “Vagelis StefanopoulosTrio” και στο “Singularity Project” το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Jazz Festival της Τεχνόπολης το 2014, στο Idyllwild arts jazz festival στην Καλιφόρνια και στο Amsec της Αυστρίας.

Σαν sideman έχει δουλέψει με την ορχήστρα Αφρικανικής μουσικής “Adedeji Adetayo & Neo Yoruba People” το Latin Jazz τρίο του Yoel Soto, με διεθνείς Jazz καλλιτέχνες όπως ο Jd Walter (USA), Femi Temowo (UK), Kelly Lee Evans (Canada), Debora J. Carter (Holland), Viktorija Pilatovics (Lithuania) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Θηβαίος, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και το Balkan Fusion σχήμα “Smokey Bandits”.

Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο καθώς και σε Φεστιβάλ και Jazz Clubs στο εξωτερικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.