Ενα πλουσιο αυτοδιοικητικο ταξιδι φτανει (για την ωρα) στο τελος του

Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια ανακοίνωσε η Σοφία Μενεσελίδου - Κατά την κοπή της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ

Σε ιδιαίτερο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής καθώς φέτος η πρόεδρος Σοφία Μενεσελίδου, ανακοίνωσε δημόσια την απόφασή της να μην τεθεί εκ νέου υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων &Αλληλεγγύης κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος καθώς και  σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, εργαζόμενοι, συνεργάτες, και μέλη των ερασιτεχνικών θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ. 

Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής «Επενδύσαμε στην θεατρική παιδεία και δώσαμε στην πόλη την ευκαιρία να θαυμάσει έργα υψηλού επιπέδου» 

Συγκινημένη αλλά παράλληλα ικανοποιημένη για το έργο που έχει τελεστεί όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕ, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλης κ. Πετρίδη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της εξήγησε τι να κρατά από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με το ΔΗΠΕΘΕ. «Για μένα δεν ήταν μόνο το ταξίδι, αλλά οι συνοδοιπόροι, δηλαδή οι άνθρωποι αυτής της πόλης, τα τμήματα και τα μέλη των ερασιτεχνικών μας εργαστηρίων, οι άνθρωποι που συναποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ, οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν και στήριξαν τις δράσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόβαλαν την εμμονή μας να επενδύσουμε στην ντόπια δημιουργία» ανέφερε για να συμπληρώσει επαινώντας την αξία των συμμετεχόντων στα έργα «Καλλιτέχνες που δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους αντίστοιχους άλλων πόλεων». Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα υπάρχουν ευχαριστίες σε πρόσωπα, τους αφανείς ήρωες κάθε προσπάθειας εξ ου και η κ. Μενεσελίδου ευχαρίστησε δημόσια «όλους τους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ, τη Θεανώ Πασχάλη, την Ελένη Γκαρτσώνη, τον Δημήτρη Τζατζανά και τον διάδοχο του Γιάννη, την Μαρία Κεραμέα και τον λογιστή μας τον Αποστόλη Ταρνανά που στήριξαν το ταξίδι με τη δουλειά τους και τη συνέπεια τους. Φυσικά ένα ξεχωριστό ευχαριστώ αξίζει η καλλιτεχνική συνεργάτιδα του ΔΗΠΕΘΕ, η Άννα Μαχαιροπούλου, που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια τα 4 ερασιτεχνικά τμήματα μας».
 
Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απήχηση που είχαν τα έργα, καθώς, όπως επισήμανε «εμείς επιλέξαμε να επενδύσουμε στην θεατρική παιδεία και δώσαμε στην πόλη την ευκαιρία να θαυμάσει δουλειές εργαστηρίων που στάθηκαν αντάξια των προσδοκιών μας. Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Μαρώνειας- Σαπών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και καταφέραμε να ζωντανέψουμε το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας σε ετήσια περίπου βάση. Θέλω να πιστεύω ότι κάναμε το θέατρο της Κομοτηνής υπόθεση των ανθρώπων της αφήνοντας παρακαταθήκη και έναν οδοδείκτη στις επόμενες διοικήσεις ως προς τη σύμπνοια που εργαστήκαμε και ως προς τα αποτελέσματα που παρήγαμε όλα αυτά τα χρόνια».
 
Τέλος, καθώς η θητεία της κ. Μενεσελίδου ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2019 παραδέχθηκε πως «ήδη εργαζόμαστε για να παρουσιάσουμε αξιόλογο αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της θητείας μας δηλαδή τις 31 Αυγούστου 2019 και εύχομαι όλοι μας να παραμείνουμε συνειδητοί θεατρόφιλοι που θα στηρίζουμε την πόλη». 

Άννα Μαχαιροπούλου, Υπεύθυνη ερασιτεχνικού τμήματος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής «Φέρνουμε το θέατρο κοντά σε αυτούς που το αγαπάνε» 

Αποτελώντας την ψυχή των τμημάτων του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η κ. Μαχαιροπούλου αποκάλυψε τις παραστάσεις που ετοιμάζονται. «Συνεχίζουμε και φέτος όπως τα τελευταία 8 χρόνια τα μαθήματα μας. Έχουμε 3 τμήματα, παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων. Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στο τέλος της χρονιάς. Φέτος θα παρουσιάσουμε τον “Ρινόκερο” του Ιουνέσκο και τον “Μικρό Πρίγκιπα” από το παιδικό και εφηβικό τμήμα. Συνεχίζουμε δυναμικά προσπαθώντας να φέρουμε όσο γίνεται πιο κοντά το θέατρο σε αυτούς που το αγαπούν και το έχουν λαχτάρα» είπε η ίδια.
 
Σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων, η κ. Μαχαιροπούλου παρουσιάστηκε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση που υπάρχει καθώς «κάθε χρόνο υπάρχει ροή και καινούργια άτομα που προστίθενται. Κάποιοι φεύγουν αλλά γενικά ο αριθμός είναι στο ίδιο επίπεδο. Τα παιδιά έχουν στην καρδιά τους διάθεση και πόθο για να παίξουν και εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ όσα μπορούν να εκπληρωθούν, να το πετύχουμε». 

Μυρσίνη Λαντζουράκη, σκηνοθέτιδα «Άψογη συνεργασία με όλο το επιτελείο του ΔΗΠΕΘΕ» 

Τέλους η Μυρσίνη Λαντζουράκη δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την συνέχιση της συνεργασίας της με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.  «Με μεγάλη χαρά συνεχίζεται η συνεργασία μας με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Αναλάβαμε πάλι την σκηνοθεσία της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ. Έχω την ευτυχία να δουλεύω με πολύ καλούς ηθοποιούς, που αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουνε. Δεν ανακοινώνουμε ακόμα την παράσταση που θα κάνουμε, καθώς τώρα ξεκινάμε πρόβες και πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή δουλειά. Έχουμε όλο το επιτελείο του ΔΗΠΕΘΕ στο πλευρό μας και έχουμε άψογη συνεργασία και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.