Το «ευχαριστω» της ΔΔΕ Ροδοπης για «τα μουσικα τετραδια»

«Οι μαθητές σηματοδότησαν ιδανικά την επανέναρξη χρήσης του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, μετά την ευτυχή έκβαση της καλλιτεχνικής εκδήλωσής της  «Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν» που παρουσιάστηκε στο  Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 19.00, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστήσει θερμά όσους συνετέλεσαν στην εξαιρετική επιτυχία του παραπάνω εγχειρήματος.
 
Συγκεκριμένα ευχαριστεί κατ’ αρχάς όλους τους καθηγητές μουσικής «που, με τις γνωστές δυσκολίες του ωρολογίου προγράμματος και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, ενέπνευσαν τους μαθητές τους και τους καθοδήγησαν υποδειγματικά, με αισθητικό αποτέλεσμα ανάλογο των ποιοτικών απαιτήσεων του Μεγάρου Μουσικής. Κοντά σ’ αυτούς, διευθυντές και σύλλογοι καθηγητών υποστήριξαν θερμά την προσπάθεια των μαθητικών μουσικών ομάδων».
 
Ευχαριστεί, επίσης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την παραχώρηση της αίθουσας του Μεγάρου και για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων στην προετοιμασία της συναυλίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον υπεύθυνο του χώρου Δημήτρη Βασιλάκη, που ανά πάσα στιγμή πρόθυμα ανταποκρινόταν στα αιτήματα μαθητών και καθηγητών. Ευχαριστεί και τον Δήμο Κομοτηνής για τη μεταφορά του πιάνου στη σκηνή του Μεγάρου, καθώς και το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής για τη διάθεση αυτού του πιάνου στους μαθητές. Ομοίως ευχαριστεί και το Ωδείο Μενέλαου Συκάκη για την ηχητική επιμέλεια της συναυλίας.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλει, επιπλέον, στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που για πολλοστή φορά βρέθηκαν στο πλευρό της, αναδεικνύοντας τη συστηματική και αθέατη συνήθως δουλειά που γίνεται στις σχολικές αίθουσες.
 
Για την φιλοτέχνηση και εκτύπωση της αφίσας ευχαριστίες απευθύνονται τόσο στον Ιωάννη Σιγούρο όσο και στον  Παρατηρητή της Θράκης.
 
Οι μεγαλύτερες, όμως, ευχαριστίες οφείλονται πρωτίστως στους 160 περίπου μαθητές των σχολείων μας που με υπευθυνότητα και σεβασμό στους δασκάλους τους, στο κοινό και στον εμβληματικό χώρο που τους φιλοξενούσε σηματοδότησαν ιδανικά την επανέναρξη χρήσης του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, υπογραμμίζοντας έτσι τον κομβικό ρόλο που αυτό καλείται να διαδραματίζει στην πολιτισμική ζωή της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.