Ολοκληρωθηκαν οι επαφες στην Αθηνα για το υποκαταστημα της Εθνικης στις Σαπες

Αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος· μένει να αποδειχθεί στην πράξη - Γιάννης Σταυρίδης «Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών, η Ροδόπη, η Θράκη δεν θα ανεχθούν άλλη, διαχρονικά επιβεβλημένη, υποβάθμιση και απαξίωση»

Με βασικό αίτημα και με πλήρη και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση να παραμείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες ανοικτό, αντιπροσωπεία φορέων της Ροδόπης την οποία συναπάρτιζαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, οι 3 βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά ,Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και το μέλος των ΔΣ του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Νίκος Ευκαρπίδης επισκέφθηκαν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου την Αθήνα και είχαν επαφές και συναντήσεις τόσο με υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας όσο και με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.
 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ετέθη με τρόπο επιτακτικό το απόλυτα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος.
 
Σε όλες τις συναντήσεις και επαφές επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος που εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους των Δήμων Μαρώνειας Σαπών, Αρριανών και μέρος του Δήμου Αλεξανδρούπολης συμπεριλαμβανομένου του συνόλου σχεδόν του ορεινού όγκου της Ροδόπης, συνιστά ένα ακόμη χτύπημα και συμβολή στην περεταίρω απαξίωση του τόπου μας γι’ αυτό και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να το κάνει ανεκτό. 
 
Το αίτημα του Δήμου και των φορέων αναγνωρίστηκε ως δίκαιο, μένει φυσικά να αποδειχθεί έμπρακτα η αναγνώριση αυτή.
 
Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που το θέμα ανέκυψε, πριν ακόμη λάβει διαστάσεις απέστειλε σχετική επιστολή, προ τριμήνου, στη διοίκηση της Εθνικής και πρωτοστάτησε στις ενέργειες ανάδειξης του.
 
Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας Σαπών που συνυπογράφει το σύνολο των φορέων της Ροδόπης και εκατοντάδες κάτοικοι έχει ήδη αποσταλεί εκτός της Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Δραγασάκη, Φλαμπουράρη και Χουλιαράκη καθώς και στους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο, Βασίλη Λεβάντη και Σταύρο Θεοδωράκη. Επίσης υπήρξαν συναντήσεις με μέλη της ΟΤΟΕ που συμμετέχουν στη διοίκηση της Τράπεζας καθώς και δεκάδες άλλες επαφές και θεσμικές επικοινωνίες.
 
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους τους φορείς για την έμπρακτη συμπαράστασή τους, τόνισε πως
«ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωσή του, μέχρι να γίνει από όλους όσους βρίσκονται στα όποια κέντρα των αποφάσεων, την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ότι ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών, η Ροδόπη, η Θράκη δεν θα ανεχθούν άλλη, διαχρονικά επιβεβλημένη, υποβάθμιση και απαξίωση. Όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους προς τούτο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.