Δυο Κινητες Μοναδες Υγειας θα αποκτησει η Ροδοπη

Με έδρα τα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών - Ομάδες επαγγελματιών υγείας θα επισκέπτονται οικισμούς παρέχοντας υπηρεσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στη Ροδόπη θα λειτουργήσουν δύο από τις 92 Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τις οποίες σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας, οι οποίες θα έχουν ως έδρα τα Κέντρα Υγείας των Σαπών και του Ιάσμου αλλά θα επισκέπτονται και τους γύρω οικισμούς.
 
Οι ομάδες θα μετακινούνται στους οικισμούς, κάνοντας παρεμβάσεις και ενημερώσεις, μαζί με φορητό εξοπλισμό ώστε να παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες.
 
Ο κ. Βαρναρός αναγνώρισε πως πολλά κέντρα υγείας στην περιφέρεια, έχουν ελλείψεις, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό, όπου δεν έχει υπάρξει ενίσχυση εδώ και χρόνια.
 
Το κομμάτι του εξοπλισμού ήδη προχωρά, με την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης να βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια μιας σειράς ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων, που θα ενισχύσουν τη λειτουργία των δομών αυτών.
 
Όσο για τη στελέχωση, πριν από ένα εικοσαήμερο ολοκληρώθηκε η προκήρυξη για 455 θέσεις μόνιμων ιατρών σε Κέντρα υγείας τόσο στον αστικό ιστό όσο και αγροτικών περιοχών, που θα δώσει μια σημαντική στήριξη στις δομές. 

Τι είναι οι Κινητές Μονάδες Υγείας 

Ειδικά για περιοχές όπως αυτή των Σαπών και του Ιάσμου, ξεκινά μια σημαντική παρέμβαση από το Υπουργείο, η Κινητή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας την οποία θα στελεχώνει ομάδα επαγγελματιών υγείας που θα αποτελείται από γιατρό, οδοντίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, μαία, κοινωνικό λειτουργό κ.α.
 
Η ομάδα αυτή θα έχει οργανική σχέση με ένα Κέντρο Υγείας αγροτικού τύπου και θα οργανώνει την εκ περιτροπής παρουσία της σε δημοτικά διαμερίσματα που σήμερα έχουν ελλιπή ιατρική κάλυψη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στερούνται πολύτιμων υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας.
 
Οι μονάδες αυτές, ανέφερε ο κ. Βαρναρός, θα έχουν ρόλο και προληπτικής παρέμβασης και κινητικότητας σε διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα σε οικισμούς που δεν μετακινείται εύκολα ο πληθυσμός. Επίσης οι γιατροί που θα τις απαρτίζουν θα στελεχώνουν και τα Κέντρα Υγείας τα οποία θα έχουν ως έδρα, ώστε να ενισχύσουν τη λειτουργία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.