Υποστελεχωμενος αλλα με αρωγο τις νεες τεχνολογιες ο ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνης

Το μεράκι των εργαζομένων μαζί με την τεχνογνωσία που διαθέτουν ξεπερνάει τα προβλήματα

Ένα σύντομο διάλειμμα από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οι οποίες συνίστανται στη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χωρική επικράτεια του νομού Ροδόπης, έκαναν το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι, εργαζόμενοι και συνεργάτες του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας παρουσία φορέων της περιοχής ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άτυπη εκδήλωση σε πιο οικογενειακό κλίμα για όλους τους εργαζομένους του Φορέα.
 
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού  Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος της 21ης  Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας αλλά και αντιπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Γεωργία Ανδρέου «Μεγάλος μας αντίπαλος στην καθημερινότητα η υποστελέχωση της υπηρεσίας μας»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η διευθύντρια του φορέα, κ. Γεωργία Ανδρέου, αφού επισήμανε το μείζον θέμα της υποστελέχωσης, παρουσίασε και ανέλυσε την συμβολή των νέων τεχνολογιών στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ανδρέου «η μονάδα μας, παρότι είναι υποστελεχωμένη, όλοι οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνα καθημερινά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κόσμου».
 
«Έχουμε έλλειψη στο προσωπικό και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν ενισχυθήκαμε μετά τους τελευταίους διαγωνισμούς για προσλήψεις ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα» ήταν τα λόγια της κ. Ανδρέου, η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε απαισιόδοξη για το μέλλον καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της είναι δυσοίωνα. Συγκεκριμένα 33 μισθωτοί  8 ειδικοτήτων εργάζονται αυτή τη στιγμή στον ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Κομοτηνής με την ηλικία να αγγίζει κατά μέσο όρο τα 55 έτη, οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Ανδρέου «οι δυσκολίες θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, αν δεν ενισχυθούμε στο άμεσο μέλλον γιατί αρκετοί συνάδελφοι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν οπότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ζόρικα για όλους μας». 

«Η έλευση νέων τεχνολογιών καθιστά πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των πελατών»

Παρόλα αυτά με δεδομένο πως διανύουμε την εποχή της τεχνολογίας, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα μπορούσε να απέχει από τις εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την Διευθύντρια του φορέα «ακολουθούμε τις νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί παρά την υποστελέχωση που αντικειμενικά υπάρχει» απαριθμώντας τα μέσα που έχουν προστεθεί, τα οποία είναι «το βλαβοληπτικό κέντρο που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ενώ σταδιακά περισσότερες εργασίες θα γίνονται μέσω τάμπλετ, εξέλιξη που θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών ενώ σειρά θα πάρουν και άλλες νέες τεχνολογίες, όπως τηλεχειρισμοί και τηλενδείξεις». Επιπλέον αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του δικτύου προς το οχυρό Νυμφαίας για την αποτελεσματικότερη προστασία της δασώδους περιοχής και του δικτύου προς Κέχρο, προς Οργάνη και στις παραλίες προς Μαρώνεια και Όσιο Δαυΐδ. Επίσης με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η υπογείωση και αναβάθμιση του δικτύου ενός της πόλης υποσταθμών εσωτερικού χώρου και ο εξοπλισμός πέντε περίπου υποσταθμών εσωτερικού χώρου ενώ σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το έργο βελτίωσης και αναβάθμισης του δικτύου του κάθετου άξονα προς Βουλγαρία.

«Ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων κρατά τον ΔΕΔΔΗΕ σε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης»

Τι είναι αυτό όμως που κρατάει τον Φορέα σε υψηλό επίπεδο; «Η τεχνογνωσία, η αγάπη των εργαζόμενων για το αντικείμενο, η οποία που πολλές φορές φτάνει τα όρια της αυτοθυσίας, η άοκνη προσπάθεια και ο καθημερινός τους αγώνας» επισήμανε η κ. Ανδρέου, που έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζομένους και παράλληλα τόνισε πως «σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικά, πολλά πράγματα γίνονται με περιορισμένο τρόπο». Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Ανδρέου αποκάλυψε πως η ΔΕΔΔΗΕ Ροδόπης διατηρεί μία προνομιούχο θέση στο κομμάτι των νέων έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και αυτό οφείλεται στη διοίκηση που στηρίζει και στα στελέχη που δουλεύουν άοκνα έτσι ώστε να κατασκευάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Νίκος Τσαλικίδης «Σημαντικός φορέας για την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας»

Στην άριστη σχέση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και των ιθυνόντων του ΔΕΔΔΗΕ στάθηκε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος εξήρε τον ρόλο του Φορέα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη «ο ΔΕΔΔΗΕ είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και οφείλω να εξάρω τη συνεργασία που έχουμε, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, όπου ο ρόλος σας και η παρουσία είναι πολύ σημαντική». Από πλευράς του στάθηκε και αυτός στο θέμα της υποστελέχωσης, ωστόσο τόνισε τη δυναμική και τα πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή μέσα από την ενέργεια, ευχόμενος στους ιθύνοντες του Φορέα να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο».

Δημήτρης Πολιτειάδης «Το ρεύμα είναι πολιτισμός και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό»

Στη σημασία του ρεύματος στην καθημερινότητα των ανθρώπων στάθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο οποίος, αφού αποκάλυψε πως στην ΔΕΗ είχε κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά του βήματα, τόνισε πως  «το ρεύμα είναι πολιτισμός και πλέον δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε 5 λεπτά χωρίς ρεύμα και για τον λόγο αυτό καμία φορά σας πιέζουμε γιατί το έχουμε ανάγκη». Ο κ. Πολιτειάδης στάθηκε στην άριστη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές και ευχήθηκε το 2019 να αποτελέσει ουσιαστικά μία χρονιά που θα σημάνει το τέλος των μνημονίων και την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα μας και την Ροδόπη ειδικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.