Περιφερειακη Συνθεση: 40 υποψηφιους παρουσιασε ο Χρ. Τοψιδης

Ανάμεσά τους 8 από τη Ροδόπη - «Αλλάζουμε σελίδα» τόνισε από την Καβάλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

Τους πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιό του παρουσίασε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy στην Καβάλα, μεταξύ των οποίων και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους στη Ροδόπη.
 
Ο κ. Τοψίδης πραγματοποίησε την παρουσίαση των υποψηφίων στην Καβάλα, ενώ παράλληλα κατέθεσε και τις θέσεις του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
 
Συνολικά παρουσιάστηκαν 40 Σύμβουλοι, από τους οποίους αρκετοί έχουν προηγούμενη πείρα και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης και είτε συμμετέχουν ή είχαν εκλεγεί παλιότερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
 
Ειδικά με προϋπηρεσία χαρακτηριστικότερος όλων ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, που είχε εκλεγεί με την Περιφερειακή Αναγέννηση, ενώ υποψήφιοι με τον κ. Τοψίδη θα είναι και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι του ίδιου συνδυασμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, Χρήστος Γάκης, Κωνσταντίνος Εξακουστός και Ιρφάν Χατζηγκενέ.
 
Επίσης υποψήφιος είναι ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είχε εκλεγεί με την Κοινωνική Συμμαχία, κ. Σταύρος Καβαρατζής, ενώ με τον ίδιο συνδυασμό είχαν εκλεγεί το 2010 ο κ. Σταύρος Βαβίας και ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος. 

Ένα διαφορετικό όραμα για την Περιφέρεια ΑΜΘ 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση των θέσεων και του οράματος του κ. Τοψίδη έγινε σε μορφή συνέντευξης, από τον Θανάση Λάλα.
 
Ο κ. Τοψίδης τόνισε πως το όνομα του συνδυασμού του βασίζεται στο γεγονός ότι συνθέτουν ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις από τη μια, αλλά και τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ σε ένα από την άλλη, ενώ οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον συνδυασμό, επιλέχθηκαν με μόνο γνώμονα τη σύνθεση.
 
Ερωτηθείς για την ανεξαρτησία του συνδυασμού του, σημείωσε πως πρέπει να διαχωρίσουμε την κεντρική πολιτική σκηνή από την Περιφέρεια, όμως μόνος γνώμονας για τον ίδιο και τα μέλη του συνδυασμού του είναι οι πολίτες της ΑΜΘ, τονίζοντας πως στη ζωή του έχει μάθει να διεκδικεί και να μάχεται με κάθε εξουσία. Άλλωστε, όπως σημείωσε με νόημα, ο περιφερειάρχης δεν διορίζεται, εκλέγεται.
 

Όσο για τους υποψήφιους, ανέφερε πως ανάμεσά τους είναι έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και άνθρωποι που προέρχονται από διάφορους κλάδους, φορείς και επαγγέλματα, ώστε την επόμενη μέρα να έχουν ανθρώπους εξειδικευμένους σε όλους τους τομείς.
 
Ο κ. Τοψίδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είναι η εσχατιά, αλλά η πύλη της Ευρώπης, ενώ οι αδυναμίες που υπάρχουν αποτελούν πρόκληση να διορθωθούν. Υπογράμμισε επίσης πως θα διεκδικήσει να επανέλθει η επιδότηση εργασίας στις μεταποιητικές εταιρείες της Περιφέρειας, αλλά και να υπάρξει προσπάθεια για μείωση του μεταφορικού κόστους.
 
Η περιφέρεια τα τελευταία δύο χρόνια, τόνισε, δεν λειτουργεί με στρατηγική, δεν είχε προτάξει τον άνθρωπο σε προτεραιότητα, για αυτό και θέλουν να δημιουργήσουν ένα καινούριο μοντέλο διοίκησης για να ξεπεράσουν τα προβλήματα.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κλείνοντας την εκδήλωση απηύθυνε μήνυμα νίκης και συμπόρευσης σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επισημαίνοντας πως «η Σύνθεση πιστεύει στη Σύνθεση. Στις ξεκάθαρες κουβέντες. Έντιμα και καθαρά. Η Σύνθεση μπορεί να παλέψει, να διεκδικήσει, να πετύχει. Να βάλει την Περιφέρεια μας στο προσκήνιο των εξελίξεων. Η Σύνθεση πιστεύει στα έργα και όχι στα λόγια. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω. Αλλάζουμε σελίδα. Αυτό θα κάνουμε. Η Καβάλα σήμερα μίλησε». 

Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της Ροδόπης 

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης είναι οι εξής:

Εσάτ Γιουξέλ, Οικονομολόγος/Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης
Ευκαρπίδης Νικόλαος, Ελεύθερος Επαγγελματίας,/Αντιπρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
Ιμάμογλου Τζιχάν, Δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Κομοτηνής
Μουσταφά Εμρέ, Ελεύθερος Επαγγελματίας, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Μωραΐτης Ιωάννης, Υπάλληλος ΟΑΕΔ/Δημοτικός Σύμβουλος Ιάσμου
Ταπατζάς Εμμανουήλ, Τεχνολόγος/μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κομοτηνής
ΧατζημεμέτΡιτβάν, Γεωπόνος,/πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αρριανών
Πεχλιβάνη Σταυρούλα, Επιχειρηματίας,/ Μέλος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.