Εντονη η αντιδραση Θ. Μαρκοπουλου για την ανακληση των αρμοδιοτητων απο τον Περιφερειαρχη

Σημείωσε πως οι κινήσεις του Περιφερειάρχη δείχνουν ανασφάλεια και πανικό, και μίλησε για καθυστερήσεις σε έργα της ΠΕ Καβάλας

Απάντηση στην ανάκληση των αρμοδιοτήτων που είχαν μεταβιβαστεί σε αυτόν από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο θέλησε να δώσει το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Καβάλα.
 
Να θυμίσουμε πως ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αποφάσισε τη Δευτέρα να ανακληθούν όλες οι αρμοδιότητες οι οποίες είχαν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας» και να τις αναθέσει στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Κώστα Αντωνιάδη.
 
Ο κ. Μαρκόπουλος έκανε αντιδιαστολή της ανάκλησης των δικών του αρμοδιοτήτων, με τη μη αναστολή των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ.  Δημήτρη Πέτροβιτς, που ανακοίνωσε παράταξη ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.
 
Η κίνηση του κ. Μέτιου, σημείωσε, δείχνει ανασφάλεια και πανικό, αλλά οδηγεί και την Περιφέρεια σε περισσότερα προβλήματα.
 
Όμως θεωρεί πως η όλη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη δείχνει μια φοβική και μεροληπτική συμπεριφορά, που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του μετά το θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, με τον κ. Μέτιο να επισκέπτεται μόνος του την ΠΕ Καβάλας, προχωρώντας μονομερώς σε χειρισμούς χωρίς να ενημερώνει τον Αντιπεριφερειάρχη.
 
Η συμπεριφορά του όμως έχει δημιουργήσει και πολλά προβλήματα στην ΠΕ Καβάλας, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, που αναφέρθηκε σε καθυστέρηση για το έργο της δυτικής προσαγωγού του Νέστου, για την άρδευση της πεδιάδας της Χρυσούπολης, δρομολόγηση οδικών έργων τα οποία εξαιρούν την Καβάλα και τη Θάσο, αλλά και καθυστερήσεις σε μελέτες που ζητούσε η ΠΕ Καβάλας.
 
Κατηγόρησε τέλος τον Περιφερειάρχη ότι ακολουθεί μια παλαιοκομματική πρακτική χωρίς ήθος, χωρίς έμπνευση και χωρίς αποτελέσματα, γιατί βγαίνει και τάζει μελέτες και έργα, τα οποία όμως θα γίνουν στο απώτερο μέλλον.
 
Κλείνοντας εξέφρασε την άποψη ότι η επόμενη μέρα για την ΠΑΜ-Θ είναι πολύ κοντά και δεν περιλαμβάνει τον «απερχόμενο μεταβατικό, αλλά και μη επιτυχημένο» όπως τον χαρακτήρισε, κ. Μέτιο. Σημείωσε δε πως θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα που έχει εκ του νόμου, έχοντας παράλληλα δρομολογήσει τη συμμετοχή του στην Περιφέρεια την επόμενη μέρα με ένα πιο ελπιδοφόρο, πιο ρεαλιστικό σχήμα ξεκαθαρίζοντας πως μόνο οι επιπλέον αρμοδιότητες που είχε εκχωρήσει ο Περιφερειάρχης στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, εκχωρούνται αλλού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.