Ποτε θα ανακοινωθουν τα ονοματα της προκηρυξης 3Κ;

Αμφιβολίες για το αν θα ανακοινωθούν ακόμα και στα μέσα Μαρτίου οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης

Σκεπτικισμό για το αν θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018, που αφορά την κάλυψη 8.166 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων ακόμα και στα μέσα Μαρτίου, όπως θέλει η τελευταία ενημέρωση, εξέφρασε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Δημήτρης Μάγγας.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η προκήρυξη εκδόθηκε για να καλύψει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους-παρατασιούχους των Δήμων, δημιουργώντας μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
 
Όμως η ανάγκη για άμεση κάλυψη των θέσεων, είχε ως αποτέλεσμα μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων, στα τέλη Μαρτίου 2018, να προσληφθούν όσοι ήταν επιτυχόντες σε αυτούς, με οκτάμηνες συμβάσεις, μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
 
Όμως ο μεγάλος όγκος και οι πολλαπλοί έλεγχοι που απαιτήθηκαν από τον ΑΣΕΠ, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ενστάσεων, είχαν σαν αποτέλεσμα η ημερομηνία για την έκδοση των οριστικών πινάκων να καθυστερεί σημαντικά, μετατιθέμενη αρχικά στο τέλος του 2018, μετά στα τέλη Ιανουαρίου 2019, κατόπιν τέλη Φεβρουαρίου και πλέον μέσα Μαρτίου, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος από τον ΑΣΕΠ.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δίνονται δίμηνες παρατάσεις στις αρχικές οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων, αλλά και να συνεχίζουν αρκετοί Δήμοι, μαζί τους και ο Δήμος Κομοτηνής, μιας και πολλοί προσωρινοί επιτυχόντες δεν προσήλθαν για να υπογράψουν οκτάμηνες συμβάσεις, όπως έχουν δικαίωμα, περιμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα.
 
Όπως τόνισε ο κ. Μάγγας, ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή ότι θα υπάρχει καθυστέρηση για τα οριστικά αποτελέσματα, γιατί οι προσωρινοί πίνακες βγήκαν με βάση μόνο τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, αλλά και οι αιτούντες ξεπέρασαν τους 100.000, και έτσι ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν πολλές ενστάσεις.
 
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου πάντως ήταν σκεπτικός κατά πόσο η καθυστέρηση αυτή πλέον βοηθά ώστε η εκκρεμότητα αυτή να μην κλείσει πριν τις εκλογές, λόγω της αναταραχής που μπορεί να υπάρξει στους εργαζόμενους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.