Σταθερη η κοινωνικη παρουσια του ταγματος Εθνοφυλακης της 29ης Ταξιαρχιας Πεζικου

Πραγματοποίησε δωρεές σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και Σύλλογο ΔΑΔΑΑ για την ενίσχυση των δράσεών τους

Η παράδοση των δωρεών που πραγματοποίησε το τάγμα εθνοφυλακής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού “ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ”, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ταξίαρχου κ. Γεώργιου Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και των άριστων δεσμών με την τοπική κοινωνία, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το Σύλλογο ΔΑΔΑΑ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.
 
Όπως ανέφερε ο Ταξίαρχος, οι Εθνοφύλακες συγκέντρωσαν χρήματα στην ετήσια γιορτή τους για την κοπή της βασιλόπιτας και θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους προς την κοινωνία της Κομοτηνής και ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους αποφάσισαν να στηρίξουν δύο δομές στην περιοχή μας.
 
«Όλοι οι εθνοφύλακες είναι από τη Ροδόπη, είναι πολίτες αυτής της κοινωνίας, και κάνουν αυτές τις δράσεις για να δείξουν πόσο ενεργοί πολίτες είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.
 
Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχαν κάνει πέρυσι, στηρίζοντας το ΕΕΕΕΚ και το ίδρυμα Αγίων Θεοδώρων. Φέτος οι εθνοφύλακες «γνώρισαν» το Ειδικό Σχολείο, βοηθώντας το εξαιρετικό έργο που πραγματοποιείται σε αυτό, καθώς και το Σύλλογο ΔΑΔΑΑ. Έτσι πήραν δύο γραφεία με τον ανάλογο εξοπλισμό τα οποία προσέφεραν σε αυτούς.
 
Αυτό που εντυπωσίασε πάντως τον Ταξίαρχο, τόσο στο ειδικό σχολείο όσο και στο Σύλλογο ΔΑΔΑΑ, είναι το χαμόγελο και η όρεξη που έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και το καλό που κάνουν. 

Ενίσχυση της μουσικής και των εικαστικών στο Ειδικό Σχολείο 

Παράλληλα ο Ταξίαρχος, πρότεινε στη διεύθυνση του Ειδικού Σχολείου, αν έχουν τη δυνατότητα, να επισκεφτούν τόσο το οχυρό Νυμφαίας, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στη μάχη κατά της Γερμανικής Εισβολής το 1941, όσο και το στρατιωτικό μουσείο μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, κάτι που θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν την ιστορία του τόπου.
 
Από την πλευρά του σχολείου, τους επισκέπτες ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα μέλη του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων για την προσφορά τους. «Εμείς είμαστε πάντα δεκτικοί στις προσφορές, και πάντα υπάρχουν ανάγκες» σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγοραστή Ματακάκη, που τόνισε πως η σχολική επιτροπή του Δήμου είναι πάντα θετική στα αιτήματά τους και τους εξυπηρετούν πολύ, αλλά και οι προσφορές είναι πάντα καλοδεχούμενες 
 
Η ίδια στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος ξεκίνησε η λειτουργία δύο αιθουσών στο υπόγειο, που διαμορφώθηκαν με τη συνδρομή του Δήμου, για μαθήματα μουσικής και εικαστικών, και ενισχύθηκαν τόσο από την ΕΤΠΑ packaging όσο και από τους εθνοφύλακες, που τους έφεραν δυο έδρες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πάγκοι εργασίας, αλλά και δύο καρέκλες γραφείου και καρέκλες για τα παιδιά, που μαζί με καρέκλες που είχε δώσει ο ΔΑΔΑΑ, επέτρεψαν να οργανωθεί κατάλληλα ο χώρος. 

Συγκινητική η ευαισθησία των στελεχών της Εθνοφυλακής 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ κ. Βαγγέλης Λαφτσής ανέφερε πως τους συγκινεί η ευαισθησία των στελεχών της εθνοφυλακής και τόνισε πως η στήριξη αυτή τους δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν.
 
Όπως ανέφερε ο σύλλογος που έχει 30-35 οικογένειες στην τάξη του, συνεχίζει να προσπαθεί να προσελκύσει οικογένειες που έχουν παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό ή Asperger, μιας και το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει αυτές οι οικογένειας να εκδηλωθούν για το καλό τόσο των παιδιών όσο και των ίδιων.
 
Ο κ. Λαφτσής επεσήμανε κλείνοντας πως στο νέο χώρο γίνονται διάφορες δράσεις στήριξης των παιδιών, που θέλουν να συνεχίσουν και να επεκτείνουν. Για αυτό ζητούν από όλους τους πολίτες και τους φορείς της Κομοτηνής, να είναι κοντά τους και να δείχνουν την αγάπη τους όπως ακριβώς έκανε και το τάγμα της εθνοφυλακής, για να τους δώσουν δύναμη για να συνεχίσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.