Το 5ευρω το Αδωνιδος

Της έκδοσης

Σε «εμβληματική» εκδήλωση, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε τους τρεις βασικούς άξονες του σχεδίου της ΝΔ για την υγεία, που αφορούν στην πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για όλους και στην ιδιαίτερη φροντίδα για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δίνοντας επίσης έμφαση σε επιμέρους πολιτικές που αφορούν τον καρκίνο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας καθώς και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα χωρίς βέβαια όπως επισημάνθηκε την επιβάρυνση του πολίτη.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Σαββάτου η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα και μία λίστα δέκα εξαγγελιών που συνοψίζουν το πρόγραμμά της ξεκινώντας από την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς εξαιρέσεις –καλή τύχη να ευχηθούμε σε αυτό– δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για όλους, διανομή φαρμάκων στο σπίτι για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών και ατομικό ηλεκτρονικό ιστορικό υγείας–το οποίο βεβαίως και θα θέλαμε πολύ να το δούμε να υλοποιείται δεδομένης και της γραφειοκρατίας που υφιστάμεθα ως ασθενείς εν έτει 2019 στην Ελλάδα– δραστική αντιμετώπιση των νοσομειακών λοιμώξεων κ.ο.κ.

Διαφωνία καμία πέραν του ότι αναμένουμε και το πώς οι εξαγγελίες αυτές αναμένεται να υλοποιηθούν καλώς εχόντων, για την γαλάζια παράταξη, των πραγμάτων. Καθότι καλοδεχούμενη για παράδειγμα η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς εξαιρέσεις, από την πλειοψηφία των Ελλήνων- ακόμη και μεγάλης μερίδας των καπνιστών- αλλά πώς; 

Καλόπιστα ωστόσο και δίχως καμία διάθεση κακόπιστης κριτικής, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη που συνοψίζεται στο ότι «η Υγεία δεν πρέπει πια να έχει ως επίκεντρό της ένα δαιδαλώδες σύστημα, αλλά οφείλει να θέσει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο».

Τι κρίμα όμως που την ώρα που στην πρόταση που εμπεριέχονται οι λέξεις «ΝΔ» και «υγεία», μοιραία η σκέψη μας πάει ακόμη στο 5ευρω εισόδου του Αδώνιδος!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.