Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Το πράσινο βιβλίο» και «Ζωή» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για το οσκαρικό πλέον «Πράσινο βιβλίο» σε σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι και τη δραματική «Ζωή» με τους Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και Λέα Σεϊντού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Επίσης στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής συνεχίζουν να προβάλλονται η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» και η δραματική «Η ευνοούμενη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.

Τέλος το σαββατοκύριακο θα προβάλλονται ταινίες που ενδείκνυνται για οικογενειακές εξόδους, όπως οι ταινίες animation «Το σκυλάκι της βασίλισσας» και «Η ταινία Lego 2».

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει:

Ζωή
(20:00 & 22:15, Κυριακή μόνο 20:00)

Ο Κόουλ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης του οποίου η εταιρεία προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με την συνάδελφο του Ζωή (Λέα Σεϊντού), όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας.

Το πράσινο βιβλίο
(19:20 & 22:00, Κυριακή μόνο 19:20)

1960: O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους – αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.
 
Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης
(20:30)

Αρκετούς αιώνες μπροστά στο μέλλον, η εγκαταλειμμένη Αλίτα βρίσκεται στον σκουπιδότοπο της Iron City από τον Ίντο, έναν καλόψυχο κυβερνο-γιατρό που παίρνει την αναίσθητη σάιμποργκ Αλίτα στην κλινική του. Όταν αυτή ξυπνάει, δεν έχει καμία μνήμη για το ποια είναι, ούτε αναγνωρίζει τον κόσμο που βρίσκεται. Όλα της είναι καινούργια, κάθε εμπειρία της είναι σαν πρώτη. Καθώς μαθαίνει σιγά σιγά να ορίζει τη νέα της ζωή στους επικίνδυνους δρόμους της πόλης, ο γιατρός προσπαθεί να την απομακρύνει από τις μνήμες της, ενώ ο καταφερτζής νέος της φίλος Ούγκο προσπαθεί το αντίθετο.

Η ευνοούμενη
(21:00, Σάββατο-Κυριακή και 19:00)

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της… 

Το σκυλάκι της βασίλισσας
(Μόνο Σάββατο-Κυριακή 18:00)

Ο Ρεξ είναι ο αγαπημένος σκύλος της βασίλισσας. Το σκάει όμως από το παλάτι και βρίσκεται σε ένα καταφύγιο σκύλων και μπλέκει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα. Εκεί στις δυσκολίες, και μέχρι να τον βρει η βασίλισσα, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό. 

Η ταινία LEGO 2
(Μόνο Σάββατο-Κυριακή 18:10)

Μετά από πέντε χρόνια ηρεμίας στην πόλη των Lego, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μία νέα απειλή από το διάστημα. Αφού έχουν καταστραφεί όλα, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν το σύμπαν των LEGO, ο Έμετ, η Λούσι, ο Μπάτμαν και οι φίλοι τους καταφεύγουν σε έναν άλλο γαλαξία, όπου όλα είναι μουσικά. Εκεί δοκιμάζουν το θάρρος τους και τη δημιουργικότητά τους και συνειδητοποιούν πόσο σημαντικοί είναι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.