Απάντηση του Υπουργείου για την έναρξη των μαθημάτων στις 9:00

06.03.2019 11:21

Δεν είναι ακόμη οριστική η απόφαση· θα προηγηθεί διαβούλευση

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων που βασίζονται σε δήθεν οριστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί το Υπουργείο εξέδωσε γραπτή απάντηση στην οποία επισημαίνει ότι είναι ψευδή τα όσα γράφτηκαν.
 
Συγκεκριμένα το υπουργείο εξηγεί ότι η ερώτηση του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν  εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο και η απάντηση του Υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: «Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής».
 
 Συνεπώς, τονίζει το υπουργείο, «σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντηση του ο υπουργός, όπως ψευδώς γράφτηκε» και παράλληλα υπογραμμίζει ότι «συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν  όχι μόνο  να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε».
 
«Η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί  να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ.Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της» ξεκαθαρίζει το υπουργείο.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine