Κατερινα Ιωαννιδου: Η πρωτη υποψηφια Περιφερειακη Συμβουλος της «Περιφερειακης Αναγεννησης»

«Ας αφήσουμε τα έργα μας να μιλούν καλύτερα για εμάς»

H Κατερίνα Ιωαννίδου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού του Δήμου Κομοτηνής είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση»  που διεκδικεί εκ νέου, υπό τον υφιστάμενο και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο, την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Ιωαννίδου ήρθε δια των social media του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Μαρτίου, με ένα σύντομο καλωσόρισμα από πλευράς του κ. Μέτιου αλλά και την σχετική φωτογραφία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.
 
Βέβαια τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για την Περιφερειακή Αναγέννηση «άνοιξε» το Σάββατο ο κ. Κώστας  Ναλμπάντης, με δική του αντίστοιχη ανάρτηση στα social media, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Παντελή και πάλι μέσω facebook.
 
«Καλωσορίζουμε στην Περιφερειακή Αναγέννηση την Κατερίνα Ιωαννίδου, μια δραστήρια νέα επιχειρηματία με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και Αντιδήμαρχο του Δήμου Κομοτηνής. Μαζί με την Κατερίνα Ιωαννίδου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τη Ροδόπη!» έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μέτιος σηματοδοτώντας κατά αυτόν τον τρόπο την έναρξη του αγώνα για τις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Για την κ. Ιωαννίδου η απόφαση της να «μεταπηδήσει» από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στον δεύτερο, συνιστά όπως εξήγησε η ίδια στην πρώτη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, συνέντευξή στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», ένα άλμα, με το οποίο η ίδια θα επιδιώξει να έχει μία σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια που εγκαινιάζεται εκ νέου για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
 
«Είμαστε δυστυχώς η πιο φτωχή περιφέρεια στην Ελλάδα, και από τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ, ενώ έχουμε πλούσιους πόρους, μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολλά πράγματα και κυρίως έχουμε και πλούσιους σε γνώσεις ανθρώπους, οι οποίοι βέβαια φεύγουν στο εξωτερικό» εξήγησε η ίδια χαρακτηριστικά, δηλώνοντας έτοιμη να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Περιφέρειάς μας. 

Η χαρτογράφηση των 30 ημερών για την ΠΑΜ-Θ 

«Είμαι έτοιμη να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τους κατοίκους της Περιφέρειας, αλλά και για τον εαυτό μου προσωπικά, μιας και αυτή η κατάσταση επηρεάζει και εμένα και το μέλλον των παιδιών μου» επεσήμανε η ίδια εξηγώντας πως σε κάθε περίπτωση ο τομέας που θα μπορούσε να συνεισφέρει τα μέγιστα είναι αυτός του τουρισμό.
 
«Είτε εκλεγώ είτε όχι, θα ήθελα να ασχοληθώ με το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας ΑΜΘ, καταθέτοντας ένα σχέδιο και ένα όραμα για αυτό» συνέχισε, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μίας στοχευμένης χαρτογράφησης της Περιφέρειας, 30 ημερών η οποία θα επικοινωνηθεί στα Βαλκάνια και το εξωτερικό γενικότερα με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας μας.
 
Η πρόταση αυτή για μια εξόρμηση 30 ημερών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως εξήγησε η ίδια, θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους δήμους και τις λοιπές αρμόδιες αρχές και φορείς της περιφέρειας με στόχο τη δημιουργία της απαιτούμενης κινητικότητας στην περιοχή, «ώστε να εκμεταλλευτούμε την πολυπολιτισμικότητα της και να δημιουργήσουμε μια προσφορά που θα φέρει τη ζήτηση, κινητοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όσους ενδεχομένως ενδιαφέρονται να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή». 

«Τίποτα δεν γίνεται χωρίς συνεργασίες» 

Ερωτηθείσα σχετικά με την έως τώρα εμπειρία της με τα της τοπικής αυτοδιοίκησης δια μέσου των θέσεων ευθύνης που έχει διατελέσει στον Δήμο Κομοτηνής η κ. Ιωαννίδου έκανε λόγο για μία θετική εμπειρία κατά την οποία μαθαίνεις «μέσα από τις δυσκολίες να τα καταφέρνεις, να ξεπερνάς τα όριά σου να προσπαθείς και να παλεύεις για το καλύτερο».
 
«Αν πήρα ένα μάθημα είναι ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς συνεργασίες» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «αυτό που πάντα προσπαθώ στο Δήμο, με την ιδιότητά μου ως αντιδήμαρχος Διοίκησης συντονισμού και προσωπικού, είναι να έχω άριστες σχέσεις με τους συναδέρφους και τους συνεργάτες εδώ, γιατί μόνο μέσα από την επαφή, την επικοινωνία και τον σεβασμό μπορούν να γίνουν πράγματα για τον τόπο, από τα πολύ μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα».
 
Τέλος κληθείσα να σχολιάσει το τεταμένο προεκλογικό κλίμα στα της Περιφέρειας   η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος υπογράμμισε πως «θα πρέπει να “πατάμε” λίγο το εγώ μας και να κοιτάμε το εμείς. Εμένα προσωπικά δεν με πειράξει να έχων τον Β’ ή τον Γ’ ρόλο όπως επίσης και το να μην εκλεγώ, αρκεί να δω ότι οι άνθρωποι που θα βγουν μπροστά θα κάνουν το καλύτερο για τον τόπο και εγώ με πολύ χαρά θα τους υποστηρίξω».
 
«Άρα κοιτάμε να συνεργαζόμαστε, δεν κοιτάμε να προβάλλουμε τον εαυτό μας, και ας αφήσουμε καμιά φορά τα έργα μας να μιλούν καλύτερα για μας» ανέφερε η ίδια καταληκτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.