Σε δημοσια διαβουλευση τα σχεδια νεου Ποινικου Κωδικα και Κωδικα Ποινικης Δικονομιας

Ολοκληρώνεται στις 27 Μαρτίου

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου το σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα και το σχέδιο νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως παραδόθηκαν από τις επιτροπές που συγκροτήθηκαν για αυτόν τον σκοπό.
 
Τα ως άνω σχέδια Κωδίκων προέκυψαν από τις εργασίες ειδικών επιτροπών που συστήθηκαν με ειδικό νόμο και για την ψήφισή τους μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία κύρωσης στο σύνολό τους με ιδιαίτερο νόμο, κατ’ εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 76 παρ. 6 του Συντάγματος.
 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 14:00 το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τις Επιτροπές θα προβούν σε επεξεργασία των προτεινόμενων σχεδίων νέων Κωδίκων, προκειμένου να ενσωματωθούν οι τυχόν αναγκαίες αλλαγές.
 
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου καλεί σε συμμετοχή στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, για τη διατύπωση απόψεων και παρατηρήσεων στις σχετικές ρυθμίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.