Συμβολικη επισκεψη της Ελενης Λαφτση στο Συμβουλευτικο Κεντρο Γυναικων

Τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης της Δομής και το πέρασμα της στη δικαιοδοσία των Δήμων

Αντιπροσωπεία γυναικών από τη δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ελένη Λαφτσή επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας γυναικών και είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς εκτός από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού μεταξύ της κ. Λαφτσή και των εργαζομένων του Συμβουλευτικού Κέντρου, η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν διακρίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. 

Ελένη Λαφτσή «Το θέμα της εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων είναι θέμα Δημοκρατίας» 

Στη συμβολική σημασία της επίσκεψης αλλά και στην ανάγκη σωστής πληροφόρησης στάθηκε σε δηλώσεις της η κ. Λαφτσή. «Με την παρουσία μας σήμερα εδώ θέλουμε να αναδείξουμε τα ζητήματα που αφορούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα» επισήμανε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗ-τικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ» κα συμπλήρωσε ότι «με την επίσκεψη μας, ανήμερα της ημέρας της γυναίκας θέλουμε να δείξουμε πως το ζήτημα της εξάλειψης αυτών των ανισοτήτων δεν είναι θέμα επετείων και γιορτών αλλά θέμα διαρκούς μαχητικού διεκδικητικού κινήματος». Για αυτόν τον λόγο άλλωστε η αντιπροσωπεία της παράταξης απαρτιζόταν από γυναίκες, θέλοντας να δώσει ακόμα έναν συμβολισμό στην επίσκεψη. 

«Παρά την πρόοδο που σημειώνεται, διατηρούνται ακόμα διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας» 

Η κ. Λαφτσή με πίκρα επισήμανε πως παρότι έχει σημειωθεί βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου δυστυχώς παρατηρούνται ακόμα σε όλους τους χώρους, σε επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, κάτι που απαιτεί σημαντική βελτίωση ακόμα. «Πέρα από τις συνήθεις διακρίσεις υπάρχουν και οι ακραίες, όπως αυτές που αφορούν την κακοποίηση γυναικών. Είναι ένα θέμα γύρω από το οποίο υπάρχει μία σιωπή. Πολλά από αυτά τα περιστατικά δεν δημοσιοποιούνται. Αυτές τις γυναίκες τις καλύπτει ένα πέπλο σιωπής και αυτό πρέπει να σταματήσει. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στις γυναίκες πως πρέπει να μιλήσουν και να αναδείξουν αυτά τα προβλήματα» συμπλήρωσε η κ. Λαφτσή. 

«Απαιτείται η στήριξη αυτών των κέντρων από την Πολιτεία και τους Δήμους» 

Συνεχίζοντας την αναφορά για τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες, η κ. Λαφτσή τόνισε πως αυτές δεν αφορούν μόνο γυναίκες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά μία ευρεία γκάμα γυναικών, από όλα τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα και για αυτό το λόγο υποστηρίζει πως είναι χρήσιμη η ύπαρξη αυτών των κέντρων. «Βλέποντας την αύξηση των κρουσμάτων μέσα από επίσημα στατιστικά στοιχεία, αποδεικνύεται έμπρακτα πως απαιτείται η ενίσχυση, όχι μόνο σε επίπεδο παραμονής και διαμονής στα κέντρα κακοποίησης αλλά για μία περαιτέρω αποκατάσταση στον επαγγελματικό στίβο» επισήμανε η κ. Λαφτσή υποστηρίζοντας πως είναι αναγκαίο αυτά τα κέντρα να περάσουν στους Δήμους και να αγκαλιαστούν από τις τοπικές κοινωνίες. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της η κ. Λαφτσή επισήμανε πως οφείλει να γίνει συνείδηση σε όλους πως το θέμα της εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων είναι θέμα Δημοκρατίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.