Επιστολη στηριξης στην υποψηφιοτητα του Χρηστου Μετιου νυν Περιφερειαρχη και υποψηφιου Περιφερειαρχη για τις ερχομενες περιφερειακες εκλογες

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον Χρήστο Μέτιο. Σημερινό και αυριανό Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επικρατήσει έναντι όλων των άλλων ανθυποψηφίων του και με σαφή διαφορά στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές και στους πέντε νομούς (Έβρου – Ροδόπης – Ξάνθης – Καβάλας – Δράμας).
 
Επάξια κατέστη μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ο επόμενος πρωταγωνιστής και συνεχιστής του έργου και του οράματος που είχε για την Περιφέρειά μας ο εκλιπών προσφιλής και αγαπητός σε όλους μας Γιώργος Παυλίδης, εν ζωή Περιφερειάρχης μας.
 
Σε πολύ κρίσιμες στιγμές για το μέλλον της Περιφέρειας ανέλαβε τα ηνία της και παρά τη σφοδρή επίθεση που εδέχθη από ορισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς του αντιπάλους, που μόνο το κοινό καλό δεν τους ενδιέφερε, ξεπέρασε με πλήρη επιτυχία όλα τα εμπόδια. Στάθηκε όρθιος και αφοσιώθηκε με πάθος στην επίλυση των θεμάτων και ζητημάτων που είχε να αντιμετωπίσει και ταυτόχρονα να χαράξει τη δική του προσωπική στρατηγική για το μέλλον της Περιφέρειας.
 
Απευθύνω έκκληση προς όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειάς μας, όπου κι αν ανήκουν, ό,τι κι αν πιστεύουν, να ανταποκριθούν και να προσέλθουν στο προσκλητήριο που απηύθηνε προς όλους ο Χρήστος Μέτιος. Να ενωθούν και να συστρατευτούν μαζί του σε μία πλατιά ένωση ιδεών, θέσεων και απόψεων, για ν’ αλλάξουν όλοι μαζί από κοινού τον ρου της ιστορίας αυτού του τόπου. Οι όποιες πικρίες που ορισμένοι έχουν να παραμερισθούν. Αυτό θέλει ο Λαός της Περιφέρειάς μας. Επιθυμεί την ενότητα και την κοινή συμπόρευση όλων των υγιών δυνάμεων. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αρκεί να κατανοήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών και να αναλογισθούμε τις μεγάλες ευθύνες που έχουμε, κυρίως οι μεγαλύτεροι απέναντι στις νέες γενιές και στις νέες προκλήσεις.
 
Οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι το παν. Αυτό που προέχει είναι η αγάπη για τον τόπο και το πάθος του καθενός και καθεμιάς για προσφορά στα κοινά. Να αγωνίζεσαι, να ονειρεύεσαι και να οραματίζεσαι έναν καλύτερο κόσμο για όλους όπου κυρίαρχη θέση να έχει ο άνθρωπος, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αναγνώριση και η επιβράβευση των αξιότερων και ικανότερων. Αυτά να αποτελούν τον αξιακό μας χάρτη, με βάση αυτόν να πορευόμαστε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
 
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται αφύπνιση των άξιων και ικανών ατόμων της κοινωνίας μας που κρίνουν ότι μπορούν με τις δυνάμεις τους να συμβάλουν και να συνδράμουν ώστε να ανέβει το γόητρο της Περιφέρειάς μας σε όλα της τα επίπεδα.
 
Το σχέδιο του Χρήστου Μέτιου για την επόμενη ημέρα της Περιφέρειάς μας είναι μεγαλόπνοο και ρηξικέλευθο. Φιλοδοξεί να καταστεί αυτή πόλος έλξης ντόπιων και ξένων κεφαλαίων, που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία της περιοχής, θα αναβαθμίσουν και θα απογειώσουν το βιοτικό επίπεδο όλων μας.
 
Ένα τέτοιο μεγαλόπνοο σχέδιο όμως για να υλοποιηθεί προϋποθέτει συνένωση όλων των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου, των άξιων και ικανών εκείνων ατόμων που υπάρχουν και που διακαώς επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτόν τον ευλογημένο τόπο. 
 Όλοι μαζί μπορούμε να βρεθούμε συνεπιβάτες στο ίδιο τρένο για το ωραίο αυτό ταξίδι προς το μέλλον της Περιφέρειάς μας, όπως το ονειρεύεται και το οραματίζεται ο Χρήστος Μέτιος.
 
Μοναδική του στόχευση είναι να καταστήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πρότυπο ανάπτυξης, δημιουργίας και ευημερίας. Μένει να βρεθούμε μαζί του συνοδοιπόροι σ’ αυτή του τη μεγάλη προσπάθεια.
 
Με τον οφειλόμενο σεβασμό στην παρακαταθήκη του Γιώργου Παυλίδη συνεχίζει το όραμά του. Καταρτίζει και εμπλουτίζει όμως το δικό του πρόγραμμα για το αύριο της Περιφέρειας με μεγαλόπνοες στοχεύσεις. Φιλοδοξεί να απογειώσει την Περιφέρειά μας και να την καταστήσει ιδανικό τόπο να θέλεις να ζεις, να εμπνέεσαι, να ονειρεύεσαι, να οραματίζεσαι και να δημιουργείς.
 
Καλώ όλους τους κατοίκους των πέντε νομών (Έβρου – Ροδόπης – Ξάνθης – Καβάλας – Δράμας) να στηρίξουν ανεπιφύλακτα με την ψήφο τους τον Χρήστο Μέτιο ως υποψήφιο Περιφερειάρχη. Να στηρίξουν όλους τους άξιους και ικανούς υποψηφίους συμβούλους του, γιατί απ’ αυτούς θα αναδειχθούν οι πέντε τοπικοί και οι έξι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους κυριότερους συντελεστές εφαρμογής και υλοποίησης του εμπνευσμένου οράματός του για την Περιφέρεια.
 
Όλοι μαζί θα αποτελέσουν μια δυνατή συμπαγή ομάδα δράσης και παραγωγής έργου. Μια ομάδα κρούσης που φιλοδοξεί να διαγράψει τη δική της μοναδική ιστορία. Μια ομάδα ατόμων που θα προτάξουν το συμφέρον της Περιφέρειας και με όλες τους τις δυνάμεις θα την επαναφέρουν στους ενάρετους κύκλους της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της ευημερίας.
 
Τούτο αποτελεί κρυφό πόθο και κρυφή ελπίδα όλων, προεχόντως όμως της νέας γενιάς, που βάλλεται πανταχόθεν και που δικαιούται να ζήσει σε έναν κόσμο καλύτερο, όπως της πρέπει και της αξίζει και η οποία καλείται τώρα να καταστεί ο κυριότερος πρωταγωνιστής του μέλλοντος.
 

*Ο Κωνσταντίνος Μ. Μορφακίδης είναι Δικηγόρος του Δ.Σ. Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.