Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Captain Marvel» και «Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος για την περιπέτεια φαντασίας «Captain Marvel» και την περιπέτεια γαλλικής παραγωγής «Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού» με τον Βενσάν Κασέλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Επίσης στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής συνεχίζει να προβάλλεται το οσκαρικό πλέον «Πράσινο βιβλίο» σε σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι.
 
Τέλος καθ’ όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα προβάλλονται ταινίες που ενδείκνυνται για οικογενειακές εξόδους, όπως οι ταινίες animation «Το σκυλάκι της βασίλισσας» και «Η ταινία Lego 2». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Captain Marvel
(3D Προβολή 21:00, Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα και 18:20 – 2D Προβολή 20:00, 22:00, Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα και 19:20)

Εν μέσω γαλαξιακής πολεμικής σύρραξης μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών, μία πρώην αξιωματικός και πιλότος δοκιμών της πολεμικής αεροπορίας, η Κάρολ Ντάνβερς, γίνεται η πιο ισχυρή ηρωίδα στον κόσμο, όταν η Γη βρίσκεται σε κίνδυνο. Μέσα από την μοιραία αυτή αποστολή που αναλαμβάνει, βρίσκει το αληθινό της εαυτό και ένα τρόπο να χαλιναγωγήσει τις δυνάμεις της. 

Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού
(21:50, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και 19:30)

Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ – ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης. Ένας συναρπαστικός αληθινός χαρακτήρας – στρατιώτης, κατάδικος, αστυνομικός, συγγραφέας και ιδιωτικός ντετέκτιβ – πηγή έμπνευσης για τον Βοτρέν του Μπαλζάκ, τον Γιάννη Αγιάννη του Ουγκώ και τον Ντυπέν του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Το πράσινο βιβλίο
(21:30)

1960: O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους – αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.
 
Το σκυλάκι της βασίλισσας
(Μόνο Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα 18:00)

Ο Ρεξ είναι ο αγαπημένος σκύλος της βασίλισσας. Το σκάει όμως από το παλάτι και βρίσκεται σε ένα καταφύγιο σκύλων και μπλέκει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα. Εκεί στις δυσκολίες, και μέχρι να τον βρει η βασίλισσα, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό. 

Η ταινία LEGO 2
(Μόνο Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα 18:10)

Μετά από πέντε χρόνια ηρεμίας στην πόλη των Lego, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μία νέα απειλή από το διάστημα. Αφού έχουν καταστραφεί όλα, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν το σύμπαν των LEGO, ο Έμετ, η Λούσι, ο Μπάτμαν και οι φίλοι τους καταφεύγουν σε έναν άλλο γαλαξία, όπου όλα είναι μουσικά. Εκεί δοκιμάζουν το θάρρος τους και τη δημιουργικότητά τους και συνειδητοποιούν πόσο σημαντικοί είναι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.