Οι «Κουβανειρος» ανακαλυψαν τον χαμενο θησαυρο των Σαπων

Ομάδες από όλη τη Ροδόπη έκαναν «τον γύρο των Σαπών σε μία ημέρα»

Κάποτε οι Σάπες φημίζονταν για το καρναβάλι και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωναν. Μπορεί αυτά δυστυχώς πλέον να ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να αναβιώσει έστω και εν μέρει την περίοδο της Αποκριάς στην περιοχή και να δώσουν λίγη από τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος στην περιοχή διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» με τους συμμετέχοντες να καλούνται να λύσουν μία σειρά γρίφων και να περάσουν μία σειρά δοκιμασιών μέχρι να φτάσουν στον πολυπόθητο θησαυρό.
 

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν από όλη την Ροδόπη, συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στις 9  στο κέντρο των Σαπών, ενώ για τους μικρούς φίλους υπήρχε ξεχωριστός χώρος, όπου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη διαδικασία, στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών. Από το πρωί του Σαββάτου, η κεντρική οδός των Σαπών, η οδός Παπαδήμα απέκτησε ζωή, καθώς η δυνατή μουσική σε καρναβαλικούς ρυθμούς έδινε άλλη νότα στην εκδήλωση την ίδια στιγμή που οι συμμετέχοντες προσπαθούσαν να λύσουν τους γρίφους, επισκεπτόμενοι όλα τα καταστήματα των Σαπών.

Με θεματικό άξονα «τον γύρο των Σαπών σε μία ημέρα» οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, λύνοντας γρίφους και περνώντας δοκιμασίες με τους «Κουβανέιρος» τελικώς να αποδεικνύονται οι σοφότεροι και οι πιο αποτελεσματικοί,  κατακτώντας την πρώτη θέση και μαζί ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 500 ευρώ. Η δεύτερη ομάδα, οι «Σειρήνες» κέρδισαν εκδρομοεπιταγή αξίας 300 ευρώ, ενώ η τρίτη ομάδα «Μια Φορά κι Έναν Καιρό» κέρδισε ένα τραπέζι αξίας 150 ευρώ στις Σάπες.
 

Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, ευχαριστώντας ταυτόχρονα για τη συμμετοχή τους.
 
Όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν την ημέρα και ανανέωσαν το ραντεβού για το 2020 με την ευχή να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και να ενισχυθούν οι παράλληλες δράσεις που θα έχουν ως στόχο τη διασκέδαση και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.