«Αδεσμευτη Αναπτυξιακη Ανασυγκροτηση»: Και νεος συνδυασμος «κατεβαινει» στις περιφερειακες εκλογες

Επικεφαλής ο Ανδρέας Καραγιώργης

Ο οργανωτικός επικεφαλής των ΑΝΕΛ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Ανδρέας Καραγιώργης θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», του έβδομου κατά σειρά ανακοίνωσης, συνδυασμού που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
 
Ανακοινώνοντας την απόφαση συγκρότησης του συνδυασμού και της καθόδου στις εκλογές σε γραπτό του μήνυμα ο ίδιος επισημαίνει: 
 
«Συμπολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
 
Στα χρόνια που πέρασαν νιώσατε και νιώσαμε όλοι μας, τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στη ζωή και την καθημερινότητά μας, οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονταν και εξακολουθούν να λαμβάνονται, με γνώμονα πότε το κομματικό και πότε το ιδιωτικό συμφέρον.
 
Νιώσατε και νιώσαμε όλοι μας, πότε την αστοχία, πότε την πλήρη εγκατάλειψη και πότε την άρνηση για την εκπλήρωση ακόμη και βασικών, συλλογικών και δίκαιων επιδιώξεων.
 
Νιώσατε και νιώσαμε όλοι μας, την διεκδίκηση της εξουσίας ως έπαθλο, και όχι ως μέσο για την διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα «ξεκολλούσαν» την Ιστορική Περιφέρειά μας από τις τελευταίες θέσεις των πινάκων Ανάπτυξης, και τις θλιβερές πρωτιές της στα ποσοστά ανεργίας.
 
Σκεφτήκαμε πολύ για το αν άξιζε τον «κόπο» να προσπαθήσουμε συλλογικά για κάτι διαφορετικό.
 

Συνομιλήσαμε με ανθρώπους σε όλη την Περιφέρεια, που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν πραγματικό και χωρίς ιδιοτέλεια ενδιαφέρον, για όσα όλες και όλοι μας θεωρούμε αυτονόητα, δίκαια και πραγματοποιήσιμα, αν εργαστούμε χωρίς διαχωρισμούς και κομματικές παρωπίδες.
 
Μοιραστήκαμε μαζί τους το δικό μας «θέλω» που έγινε συλλογικό.
 
Το δικό μας «όνειρο» που περιλαμβάνει όλες και όλους μας.
 
Για μια «άλλη» Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
 
Μια Περιφέρεια για την οποία αποφασίσαμε ν΄αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ν’ αποκτήσει τη θέση που πραγματικά της αξίζει, τόσο στο σύνολο της χώρας, όσο και διεθνώς.
 
Σκοπός μας δεν είναι απλά η διεκδίκηση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά μέσα από τις ιδέεςμας, τις δράσεις μας και την ενεργό συμμετοχή μας στα κοινά, να αναδείξουμε τις πραγματικές δυνατότητες μιας από τις πιο προικισμένες, τόσο από τη Φύση, όσο και από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, Περιφέρειες της χώρας μας.
 
Στόχος μας και από τις βασικότερες επιδιώξεις μας, είναι το να εμφυσήσουμε στο σύνολο των συμπολιτών μας, την ιδέα της «Αξίας», που προκύπτει μέσ’ από την συνειδητοποίηση και ενδυνάμωση της προσωπικής ενεργοποίησης του καθενός και καθεμίας από εμάς, στον τομέα που γνωρίζει, αγαπά και θέλει να προσφέρει τις γνώσεις και εμπειρίες του, για το κοινό καλό και στο σύνολο των συνανθρώπων του.
 
Οραματιζόμαστε:
 
Μια Περιφέρεια καινοτόμα, πρωτοπόρα, ανοιχτή σε νέες ιδέες και στους ανθρώπους που θέλουν να τις υλοποιήσουν
Μια Περιφέρεια εγγυητή των διάφανων και δημοκρατικών διαδικασιών, σε κάθε επίπεδο της Διοίκησης
 
Θέλουμε:
 
Μια Περιφέρεια ανοιχτή σε κάθε συμπολίτη μας, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες και παραταξιακούς αποκλεισμούς
Μια Περιφέρεια που γνωρίζει τι αξίζει στους πολίτες της και παλεύει για να το κάνει πραγματικότητα
 
Διεκδικούμε:
 
Μια Περιφέρεια που πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες, τόσο της τοποθεσίας, όσο και των πολιτών της
 
Μια Περιφέρεια που κατοχυρώνει το δικαίωμα του κάθε δημοκρατικού πολίτη στη λήψη σημαντικών αποφάσεων
 
Μια Περιφέρεια φιλόξενη για τους πολίτες της και ελκυστική για τους επισκέπτες της
 
Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας καταβολές και χωρίς προσωπικές δεσμεύσεις, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Περιφέρεια καλύτερη, για μια Περιφέρεια διαφορετική, για μια Περιφέρεια δημιουργική, που θα εκμεταλλεύεται το σύνολο των δυνατοτήτων της, που θα «ζει» στο παρόν με το «βλέμμα» στο μέλλον, αναγνωρίζοντας και αποδίδοντας τα εύσημα στα θετικά που παρελθόντος.
 
Έτσι όπως πρέπει να είναι μια Περιφέρεια Αδέσμευτη, με πρωταρχικό στόχο την Αναπτυξιακή της Ανασυγκρότηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.