Και παρ(εμειναν) επτα…

Απαρατήρητα

…οι διεκδικητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθότι της «αποχώρησης» από την κούρσα της διαδοχής του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος τελικά θα δώσει τη μάχη στο πλευρό του νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου Χρήστου Μέτιου, προηγήθηκε κατά λίγες ώρες η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ Ανδρέα Καραγιώργη ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση».
 
Η «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» είναι ο όγδοος, κατά σειρά ανακοίνωσης, συνδυασμός που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, και ο έβδομος πλέον «διεκδικητής» μαζί με τους συνδυασμούς των κ.κ. Χρήστου Μέτιου, Χριστόδουλου Τοψίδη, Κώστα Κατσιμίγα, Κωστή Σιμιτσή, Δημήτρη Παπατολίδη και του Θοδωρή Περεντίδη, ενώ ουδέν νεότερο μέχρι στιγμής από πλευράς των Οικολόγων και της «Ελληνικής Αυγής».
 
Και αν ο αριθμός των υποψηφίων συνδυασμών δεν εντυπωσιάζει υπό την έννοια ότι δεν διαφέρει από τον αριθμό υποψηφίων σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η διαφορά είναι «ποιοτική» υπό την έννοια πως στην πλειοψηφία τους οι επικεφαλής αποτελούν προβεβλημένα πρόσωπα της τοπικής πραγματικότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 
Γεγονός που μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα για τους ψηφοφόρους αλλά δημιουργεί πρόβλημα για τους ίδιους τους επικεφαλής οι οποίοι «οργώνουν» της Περιφέρεια για την ανεύρεση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους.
 
Στην περίπτωση του κ. Πέτροβιτς η φημολογία των τελευταίων 24ωρων για την σύμπραξή του με την «Περιφερειακή Αναγέννηση» επιβεβαιώθηκε… το αν θα γίνει το ίδιο και για άλλους υποψηφίους για τους οποίους διακινούνται αντίστοιχα σενάρια, ο χρόνος μόνο θα το δείξει.
 
Προς το παρόν παρ(έμειναν) επτά! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.