Νατο, πετιεται ξανα το τεταρτο Τμημα Νομικης

Της έκδοσης

Οι εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χάρτη, με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να πανεπιστημοποιεί όποιο τμήμα βρει μπροστά του, καλά κρατούν, μιας και σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός με αντιπροσωπεία φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρωντου Παν. Πατρών,  που έχει έδρα στο Αγρίνιο, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε για ίδρυση τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και ένταξης σε αυτό του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
 
Όπως φαίνεται, οι φοιτητές ζητούν απόσχιση του τμήματος, και ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία, και έχουν προχωρήσει και σε ανάλογες κινητοποιήσεις, όμως ο Υπουργός φαίνεται να θέλει να κρατήσει το τμήμα στο Πανεπιστήμιο, ενώ η πρόταση για τη μετεξέλιξή του φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την πρύτανη του Παν. Πατρών, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.
 
Τι έχει να κάνει αυτό με την Νομική, θα αναρωτηθείτε. Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Καθημερινή, αναφέρεται σε σχέδιο που περιέχεται σε έγγραφο της Πρύτανη, με ημερομηνία 10/3 (δηλαδή την Κυριακή) με το οποίο ενημερώνει τα μέλη της Συγκλήτου για «το σχέδιο απορρόφησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και τον γ. γραμματέα, την Παρασκευή 8/3/2019».
 
Βάσει του νέου σχεδίου, δημιουργούνται οι σχολές: Γεωτεχνικών Επιστημών (Αγρίνιο-Μεσολόγγι) όπου συζητιούνται ακόμα τα τμήματα Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας για τα τμήματα ΤΕΙ Επαγγελμάτων Υγείας, και Νομικών και Πολιτικών Επιστημών με ένα τμήμα Νομικής.
 
Όπως φαίνεται λοιπόν, το ζήτημα της 4ης Νομικής συνεχίζει να κινείται υπόγεια, αφήνοντάς τους αντιδρώντες να καταλαγιάσουν λίγο, μέχρι να δοθεί η ευκαιρία για να εμφανιστεί ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, το οποίο θα περάσει «τραίνο» από την διαβούλευση, αφήνοντάς όλους τους υπόλοιπους να αναρωτιόμαστε τι έγινε.
 
Και αν δεν τύχαινε να δημοσιεύσει αυτή την ενημέρωση η Καθημερινή, που επικεντρώνεται κυρίως στο ζήτημα του τμήματος του Αγρινίου, οι διεργασίες αυτές θα συνεχίζονταν υπογείως.
 
Όχι πως βέβαια θα ιδρώσει και τώρα το αυτί του Υπουργού, αυτός έχει μια δουλειά να κάνει, και μέχρι τώρα, την έχει κάνει με ιδιαίτερο, όπως θα λέγανε και οι Γάλλοι φίλοι μας, elan. Αυτές όμως  που πρέπει σίγουρα να ενεργοποιηθούν, είναι οι τοπικές δυνάμεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.