Παραταση για τρεις μηνες στη συμβαση του Μεγαρου

Θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην Περιφέρεια να ολοκληρώσει τις δαπάνες που προβλέπονται

Την έγκρισή του για τρίμηνη παράταση της διάρκειας της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, έδωσε την Τετάρτη 13 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Κομοτηνής, ώστε να γίνουν οι τελικές δαπάνες που προβλέπονται σε αυτή.
 
Όπως σημείωσε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου στην εισήγησή της, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. (ΑΝ. ΡΟ. Α.Ε.) που αφορά στην ανάδειξη, λειτουργία, αξιοποίηση και συντήρηση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου (Μεγάρου Μουσικής), λήγει στις 15 Μαρτίου.
 
Όμως η αρμόδια επιτροπή για την υλοποίηση της σύμβασης, παρατάθηκε για τρείς μήνες με αποτέλεσμα να λήγει στις 15 Ιουνίου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες στη σύμβαση πληρωμές.
 
Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως σε επόμενο συμβούλιο θα έρθει η τροποποίησης αυτής της σύμβασης, ώστε να εξοφληθούν οι δαπάνες που έχουν γίνει αυτό το διάστημα, και να κλείσει η σύμβαση, ανοίγοντας το δρόμο για την λύση του χρησιδανείου που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, και να επιστρέψει το κτίριο στην Περιφέρεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.