Θετικος στο αμεσο ανοιγμα της Νυμφαιας για λεωφορεια ο Κυριακος Μητσοτακης

Την ανάγκη ενίσχυσης των τελωνειακών υποδομών στα συνοριακά περάσματα για να επιτραπεί και η διέλευση φορτηγών αλλά και να αποτραπεί το παρεμπόριο τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Την προθυμία του να δώσει έμφαση στο άνοιγμα του Κάθετου άξονα της Νυμφαίας αρχικά για λεωφορεία, και στη συνέχεια για φορτηγά, με ενίσχυση των τελωνειακών υποδομών για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, εξέφρασε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Όπως είναι γνωστό, ο συνοριακός σταθμός είναι η τρίτη σε μέγεθος πύλη εισόδου στην χώρα, αλλά δεν επιτρέπεται σε αυτόν η διέλευση φορτηγών και κυρίως λεωφορείων, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τουριστικά αλλά και οικονομικά την περιοχή ενώ αντίθετα υπάρχουν και σημαντικά κρούσματα παρεμπορίου.
 
Το άνοιγμα του κάθετου άξονα έχουν υποσχεθεί επανειλημμένως πρωθυπουργοί, υπουργοί και παράγοντες, τόσο της προηγούμενης όσο και αυτής της κυβέρνησης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ αποτελεί μόνιμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, και των επαγγελματιών, το άνοιγμα για λεωφορεία, αλλά και η πάταξη του παρεμπορίου που έχει δημιουργηθεί, με ενίσχυση των τελωνειακών και υπολοίπων δομών στη δίοδο της Νυμφαίας.
 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Νυμφαία αποτελεί σημαντική είσοδο για τη χώρα, και μπορούν να ξεπεραστούν σύντομα τα εμπόδια, τουλάχιστον για τα λεωφορεία με μια συνεννόηση με τη Βουλγαρική πλευρά, και είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα θέσει στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσωφ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός.
 
Θεωρεί δε πως με μια συνολική πολιτική διαχείρισης των συνοριακών σταθμών, με τις κατάλληλες υποδομές, θα υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν και φορτηγά, ενισχύοντας την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά φροντίζοντας ώστε να καταπολεμηθεί το παρεμπόριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.