10 ακομα υποψηφιους παρουσιασε ο Χριστοδουλος Τοψιδης

Ανακοινώθηκε και ο Μιχάλης Ραγκούσης από τη Ροδόπη

Ακόμα 10 υποψηφίους με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» παρουσίασε την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Ξάνθη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Ανάμεσα στους νέους υποψηφίους που παρουσιάστηκαν ήταν και ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης Δικηγόρος και Πρόεδρος του Ηρόδικου από τη Ροδόπη.
 


Νέο αναπτυξιακό μοντέλο

 
Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε για ακόμα μια φορά τις θέσεις της παράταξής του, σε μια συνομιλία με τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Υποφαντή, αναφέροντας πως θέλουν να καλύψουν όλο το χρόνο που χάθηκε μέχρι σήμερα. «Θα δημιουργήσουμε brand name για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, γιατί όποιες προσπάθειες έγιναν, έγιναν χωρίς αρχή μέση και τέλος» ανέφερε, σημειώνοντας πως θα προωθήσουν την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Υπογράμμισε δε πως θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία στην περιφέρεια, ώστε όλοι να κρίνονται και να απολογούνται καθημερινά στον πολίτη.

Κάθε περιφερειακή ενότητα, με όλους τους δήμους και τους οικισμούς χρειάζονται ανάπτυξη, τόνισε στη συνέχεια, για να υπογραμμίσει πως θα πρέπει να υπάρξει νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με στρατηγική, στόχευση και χρονοδιάγραμμα.


  

Έμφαση στον Τουρισμό

 
Ειδικά για τον Τουρισμό, σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες, σε όλη την Περιφέρεια, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα. Σε αυτό που στοχεύουν, εξήγησε, είναι ο τουρισμός αριστείας, η μεταποίηση, η εξωστρέφεια, η αξιοποίηση της περιοχή ως κόμβου και η γεωθερμία. «Θα προτάξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα διεκδικήσουμε τη θέση που ανήκει στην Περιφέρειά μας, ώστε να “ξεκολλήσουμε” από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Αφού σημείωσε ότι ο τουρισμός, από το υψηλότερο σημείο που είχε φτάσει επί διοίκησης Παυλίδη, βαίνει συνεχώς μειούμενος, κατέθεσε την πρόταση της διασύνδεσης των μνημείων πολιτιστικού περιεχομένου και την δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας σε αυτά.

 

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

 
Όσο για το θέμα της επιχειρηματικότητας, σημείωσε πως θα πρέπει να μην επιδοτούνται επιχειρήσεις, αλλά οι θέσεις εργασίας και οι δομές νεοφυών επιχειρήσεων/ Επίσης θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για το κόστος μεταφοράς, ώστε να ανασχεθεί το brain drain. Ειδικά για τις μεταφορές, σημείωσε πως θα διεκδικήσουν ως διοίκηση να θεσμοθετηθεί το μεταφορικό ισοδύναμο και για τις απομακρυσμένες περιοχές, με έμφαση τόσο στην στήριξη των μεταφορών, αλλά και την αποκατάσταση και επισκευή του οδικού δικτύου.
 
Τόνισε επιπλέον πως θα πρέπει να συνδεθεί η αγορά εργασίας, με την επιστήμη και την εκπαίδευση, ώστε να αξιοποιηθούν τα εργαλεία και η καινοτομία για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
 
Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, επανέλαβε την πρόταση για τη δημιουργία αγροτικού επιμελητηρίου, με την διεκδίκηση ενίσχυσης για καπνά και άλλες παραγωγές, αλλά και έμφαση στην κτηνοτροφία. Θεωρεί δε πως θα πρέπει πλέον οι αγρότες πρέπει να εκπαιδεύονται και να γίνουν σύμμαχοι του μεταποιητικού τομέα, γιατί αν μεταποιούνται τα προϊόντα τους, μένει η αξία στον τόπο.
 

Έμφαση στην κοινωνική υποστήριξη

 
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές σε όλη την Περιφέρεια, για τα άτομα με αναπηρίες, δεσμευόμενος ότι θα γίνει η ΑΜΘ η πρώτη περιφέρεια της χώρας στην κοινωνική υποστήριξη και την κοινωνική πολιτική. «Η περιφέρεια θα πρέπει να πρωτοστατεί και να μάχεται για τα δικαιώματα όλων των πολιτών της» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σημείωσε δε πως η περιφέρεια σήμερα είναι μακριά από τον πολίτη για να υπογραμμίσει πως «εμείς θα φέρουμε τον πολίτη κοντά στην περιφέρεια, τονώνοντας το ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις υπόλοιπες δράσεις».

Οι νέοι υποψήφιοι της Περιφερειακής Σύνθεσης

Ακολούθησε η παρουσίαση 10 ακόμη υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με την «Περιφερειακή Σύνθεση». Πρόκειται για τους εξής:

Γκουλιάμα – Μανδαλίδου Αλεξάνδρα, Π.Ε. Έβρου, Καθηγήτρια φιλόλογος/ Υποψήφια διδάκτορας Παιδοψυχιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης/ Μέλος της Κεντρικής -Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό/ Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης
 
Κουτεκίδου Μεταμόρφη (Φούλα), Π.Ε. Δράμας, Οικονομολόγος / Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παρανεστίου / Δημοτική Σύμβουλος επί 12 έτη / Διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Δράμας
 
Λυχούνας Μιχάλης, Π.Ε. Καβάλας, Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού/ Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και το Μόναχο. Εργάζεται εδώ και 20 χρόνια ως αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας
 
Μοσχοφίδου Νόρα, Π.Ε. Έβρου, Δικαστική Υπάλληλος / Εν ενεργεία Περιφερειακή Σύμβουλος ΑΜΘ
 
Παυλακάκη Βασιλική, Π.Ε. Ξάνθης, Team leader σε ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών / Μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Άβατου.
 
Πολυμέρου Μαρία, Π.Ε. Θάσου, Τουριστική πράκτορας / Εκπρόσωπος της TUI, του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού
 
Ραγκούσης Μιχάλης, Π.Ε. Ροδόπης, Δικηγόρος / Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος»
 
Σερκάν Χατίπ, Π.Ε. Ξάνθης, Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας, Απόφοιτος Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου/ Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης
 
Σκαρλακίδου Φωτεινή, Π.Ε. Έβρου, Ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου “Ελευθερουδάκης” στην Αλεξανδρούπολη / Εκδότρια, διευθύντρια του εκδοτικού οίκου Blue Owl
 
Χατζόπουλος Νίκος, Π.Ε. Ξάνθης, Δημόσιος Υπάλληλος / Πρόεδρος Ραδιοταξί Ξάνθης 1995-1999/ Εκπρόσωπος εργαζομένων του Κέντρου Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρίες 2003-2009/ Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης 2003-2009/ Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.