13 εκατ. ευρω στο ΔΠΘ για την προωθηση της ερευνας

Στο πλαίσιο της δράσης «Περιφερειακή Αριστεία» του Υπουργείου Παιδείας

Με την χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ για την προώθηση της έρευνας, σχετικής με ερευνητικά πεδία που άπτονται του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έφυγε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από την 90η Σύνοδο των Πρυτάνεων, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της, το Σάββατο, 16 Μαρτίου, στην Κρήτη.
 
Το ΔΠΘ έλαβε το ποσό των 13 εκατ. στο πλαίσιο της σχετικής χρηματοδότησης που ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Κώστας Φωτάκης για την ενίσχυση της τοπικά στοχευμένης Αριστείας δια μέσου της δράσης «Περιφερειακή Αριστεία» που υλοποιεί το Υπουργείο.
 
Αντίστοιχα χρηματοδοτήσεις 10 εκατ., 8 εκατ. και 4 εκατ. ευρώ έλαβαν τα Πανεπιστήμια της Ηπείρου, του  Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας που θα διατεθούν σε μία ενότητα δράσεων, όπως εξήγησε η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, μιλώντας στον «ΠτΘ», που αφορά σε ερευνητικές υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και εξοπλισμό, για την στήριξη των ήδη υφιστάμενων υποδομών αλλά και τη δημιουργία καινούργιων». Δια μέσου αυτών όπως εξήγησε η ίδια «θα παίξουμε καθοριστικό ρόλο τόσο στη χώρα μας όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσον αφορά πάντα φορείς και ερευνητικά ενδιαφέροντα της Περιφέρειά μας, και τα οποία σχετίζονται άμεσα και με την επιχειρηματικότητα και τον παραγωγικό τομέα.
 
Η κ. Μιχαλοπούλου εξήγησε πως θα ακολουθήσει άμεσα πρόσκληση για την διαμόρφωση των τεχνικών στοιχείων της δράσης, ενώ ερωτηθείσα σχετικά γνωστοποίησε πως θετικής ανταπόκρισης έτυχαν και το σύνολο των εισηγήσεων που κατατέθηκαν στην Σύνοδο και αφορούν τόσο την υποστήριξη των υπηρεσιών των ΑΕΙ της χώρας αλλά και τα νέα τμήματα, για τα οποία θα υπάρξει σύντομα συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.