Μια διαφορετικη προσεγγιση στην προσβασιμοτητα κατα την παρουσιαση του Χρ. Τοψιδη

Απαρατήρητα

Σε μια συμβολική κίνηση, για τα μέλη στο ακροατήριο, αλλά και από το διαδίκτυο, που παρακολουθούσαν την παρουσίαση του συνδυασμού του, αλλά έχουν προβλήματα ακοής, προχώρησε ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στην παρουσίαση του συνδυασμού του στην Ξάνθη.
 
Έτσι επιστρατεύτηκε η κ. Νεφέλη Ράντου, Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που διερμήνευσε στην ελληνική νοηματική γλώσσα για τους συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, από τις αρχικές τοποθετήσεις, μέχρι τις ερωτήσεις από το κοινό.
 
Τέτοιες κινήσεις είναι πάντα θετικές, γιατί η προσβασιμότητα παίρνει πολλές μορφές, και ελπίζουμε να γίνουν πιο διευρυμένες, όπως έχουν γίνει και στο εξωτερικό, όχι σαν φαινόμενα σε πολιτικές παρουσιάσεις, αλλά και σε περιπτώσεις κυρίως έκτακτων αναγκών αλλά όχι μόνο, όπου γίνεται και διερμηνεία στη νοηματική.
 
Αλλά και το γεγονός ότι το θεωρούμε κάτι ιδιαίτερο και όχι κάτι κανονικό, δείχνει ότι ακόμα έχουμε δρόμο σε αυτό τον τομέα, αν και για να πούμε την αλήθεια, δεν είμαστε η μόνη χώρα που το χρειάζεται. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.