Φιλολογικως μιλωντας…

Της έκδοσης

Σαφώς και οι λέξεις είναι φορείς νοημάτων ταυτόχρονα όμως επαν-νοηματοδοτούνται από τις λέξεις που τις περιβάλλουν. Φιλόλογοι δεν είμαστε δυστυχώς για να γνωρίζουμε μέχρι ποιου σημείου αυτή η επαν-νοηματοδότηση των λέξεων φτάνει. Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, θαρρούμε πως το Νέα συνοδευόμενο από το Αναγέννηση μάλλον δεν είναι δόκιμο.
 
Βέβαια αυτή είναι μόνο μια από τις παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε φιλολογικό επίπεδο, διότι αν ανοίξουμε το θέμα από άποψη χειρισμού του λόγου και της επιμέλειας κειμένων των υποψηφίων που έχουμε δει μέχρι σήμερα, τότε θα «πικράνουμε» πολλούς με τις «ελληνικούρες» (όλως επιεικώς) που βλέπουμε. Κι αν νομίζετε πως η παρατήρηση που κάνουμε είναι δευτερευούσης σημασίας, καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε πως ο τρόπος που εκφραζόμαστε, γραπτώς ή προφορικώς, δείχνει πολλά για τη συγκρότηση του χαρακτήρα και της σκέψης μας.
 
Και αυτά (χαρακτήρας και σκέψη) νομίζουμε πως είναι δύο χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν όσοι φιλοδοξούν να κερδίσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.