Ο Αντωνης Γραβανης συγχαιρει τους μαθητες του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης

Για την εργασία τους για μια Ήπια Πόλη

Με αφορμή την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής, στο πλαίσιο των εκστρατειών Ecomobility και Free Mobility, ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Συγχαίρω τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής, για την πρωτοβουλία τους να συμμετάσχουν στην εκστρατεία πράσινης μετακίνησης και ελεύθερης μετακίνησης, δηλώνοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, την επιτακτική ανάγκη για πόλεις ανθρώπινες, ανεμπόδιστες, γεμάτες πράσινη μετακίνηση.
 
Η νέα γενιά αντιλαμβάνεται πλήρως τη νέα πρόκληση για κοινωνική ισότητα, ελευθερία και προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και δείχνει έτοιμη να εργαστεί γι’ αυτό τον σκοπό.
 
Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα του ΕΕΕΕΚ καλή επιτυχία στην τελική αξιολόγηση που θα γίνει τον Απρίλιο, όμως κυρίως θέλω να την ευχαριστήσω που δίνει το «παρών» σ’ αυτή την ουσιαστική προσπάθεια, καταθέτοντας τις προτάσεις της για την αναζήτηση λύσεων, την αλλαγή συμπεριφορών και την προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας -που είναι και το ζητούμενο.
 
Είναι πολύ σημαντικό, ότι φέτος στην εκστρατεία, που διοργανώνει ο Εθελοντικός Οργανισμός Ecocity, υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
 
Οι Τοπικές Αρχές αντιλαμβάνονται πλέον πως αποτελεί προτεραιότητα η ελεύθερη προσβασιμότητα στις πόλεις και η στήριξη της ισότητας με την ανεμπόδιστη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών.
 
Η «Σύμπραξη Προοπτικής», με τις θέσεις της για την Έξυπνη Πόλη, αλλά και για το ζωντάνεμα των γειτονιών του Δήμου μας, μέσα από ήπιες αστικές παρεμβάσεις, εκφράζει ακριβώς αυτήν την ανάγκη για αλλαγή, στις συνθήκες, στις συμπεριφορές σε νοοτροπίες και αντιλήψεις.
 
Θεωρώ ότι αυτό το «στοίχημα» μπορούμε να το κερδίσουμε, προσηλωμένοι στην επίτευξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.