Απαραιτητος ο συντονισμος μεταξυ πρωτου και δευτερου βαθμου αυτοδιοικησης

Συνάντηση Ε. Λαφτσή με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη

Ζητήματα που άπτονται κοινής αρμοδιότητας του Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης, με σκοπό να συνδιαμορφώσουν λύσεις για αυτά, συζήτησαν το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη, η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ελένη Λαφτσή μαζί με αντιπροσωπεία της παράταξης ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ, μιας και θεωρούν πως κανένα πρόβλημα που αφορά τους δημότες, δεν είναι ξένο προς αυτούς, ασχέτως σε ποιο βαθμό αυτοδιοίκησης ανήκει η αρμοδιότητα του.
 
Η κ. Λαφτσή έθεσε στον κ. Τσαλικίδη το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει, όταν αρκούν μόλις λίγες ώρες ακραίων καιρικών φαινομένων για να πλημμυρίσουν οικισμοί και αγροτικές εκτάσεις.
 
Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι πλημμύρες στην περιοχή Μικρού Κρανοβουνίου, Παραδημής και Ν. Καλλίστης, καθώς και στις αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή ανάμεσα στα Παγούρια και στο Ν. Σιδηροχώρι.
 
Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια και ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να δρομολογήσουν κοινές λύσεις στα σημεία που μπορούν, με όποιο τρόπο μπορεί να συμβάλλει ο καθένας, μιας και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις και αποφάσεις  στην κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτων.
 
Έθεσε επίσης και ζητήματα άλλων αναγκαίων υποδομών, όπως η κατασκευή ταμιευτήρων που είναι τόσο αναγκαίοι στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, καθώς και των αναδασμών, όπως αυτός της Γρατινής, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης έθεσε ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως είναι ο δρόμος που συνδέει την Κομοτηνή με το Ν. Σιδηροχώρι.
 
Από την πλευρά του ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως κινήσεις σαν και αυτή είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ τόνισε πως πέρα των αρμοδιοτήτων, σημασία έχει η υπευθυνότητα, η στάση με τον οποία αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα και ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ όλων ώστε να προοδεύσει η περιοχή, συνδυάζοντας έργα και εργασίες.
 
Τόνισε δε πως είναι στη διάθεση οποιουδήποτε άλλου φορέα και υποψηφίου που θέλει να ενημερωθεί για θέματα της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.