Ενημερωτικη ημεριδα με θεμα «Φορολογικα, Νομικα, Οργανωτικα θεματα Αθλητικων Συλλογων» στην Αλεξανδρουπολη

Παρουσία εκπροσώπων Συλλόγων της Κομοτηνής

Με την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Φορολογικά, Νομικά & Οργανωτικά Θέματα Αθλητικών Συλλόγων» από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Δίκτυο Ορφέας σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Έβρου και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019.
 
Πρόκειται για μία σειρά επίκαιρων θεμάτων, που τέθηκαν επί τάπητος από τους ειδικούς του χώρου και συγκεκριμένα από τους κ. Θεοδόση Στεφανάκη (Πρόεδρο Εφοριακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου & Αντιπρόεδρο Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου), Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου (Δικηγόρο LLM – Διαπ. Διαμεσολαβήτρια) και Δημήτρη Γαργαλιάνο (Αναπληρωτή Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής).
 

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφανάκης , αφού έθεσε τον ορισμό και τις βασικές έννοιες Αθλητικού σωματείου, ανέλυσε τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων μέσα από τη χάραξη στρατηγικής, τον προγραμματισμό δράσεων, τον  προϋπολογισμό και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον αναφέρθηκε σε πρακτικά φορολογικά θέματα, όπως η απαλλαγή Φ.Π.Α., η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, οι συνδρομές μελών, η λειτουργία ακαδημιών εκμάθησης Αθλημάτων και άλλα διάφορα σημαντικά θέματα.
 
Ο κ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, αποτελώντας έναν εκ των πλέον ειδικών στο χώρο του αθλητικού Management ανέπτυξε θέματα γύρω από την οργάνωση, διοίκηση αθλητικού σωματείου, τονίζοντας τη σημασία του σύγχρονου Marketing στον αθλητισμό και της χρήση νέων τεχνολογιών.
 
Τέλος, η κ. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου ανέπτυξε το Νομοθετικό πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης αθλητικών σωματείων.
 
Και οι 3 ομιλητές στάθηκαν στη σημασία της σωστής ενημέρωσης και κατάρτισης των εμπλεκομένων με τους αθλητικούς συλλόγους, καθώς η άγνοια σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, την Α.Σ. Ακαδημία και τη Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Πολυτσάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.