Υπερ των εργαζομενων της ΔΕΥΑΚ για τα αναδρομικα η αποφαση του Εφετειου

Τις επόμενες κινήσεις της επιχείρησης περιμένουν οι εργαζόμενοι, που έχουν κάνει ήδη κατάσχεση των λογαριασμών της

Υπέρ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, για το θέμα των αναδρομικών οφειλών προς αυτούς από την επιχείρηση, εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 20 Μαρτίου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως τα αναδρομικά που ζητούν οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε περίπου 1,3 εκ. ευρώ, με τις διεκδικήσεις να φτάνουν πλέον, μαζί με τους τόκους, στα 1,8 εκ. ευρώ, και οι οποίες, αν δεν καταβληθούν, επιβαρύνονται καθημερινά.
 
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ είχαν κερδίσει την πρωτόδικη απόφαση, με την επιχείρηση να κάνει έφεση, η οποία συζητήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, όμως για σημαντικό διάστημα, πριν και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, είχαν δημιουργηθεί προστριβές μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.
 
Μάλιστα το καλοκαίρι του 2018, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου που ήταν υπέρ εργαζομένων άλλης ΔΕΥΑ, είχαν γίνει προσπάθειες για συμβιβασμό, οι οποίες όμως κατέρρευσαν, με τις δύο πλευρές να καταγγέλλουν την άλλη για αδιαλλαξία. Τελικά οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάσχεση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση της ακολουθεί παρελκυστικές τακτικές, γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις τρείς προτάσεις συμβιβασμού που κατέθεσαν, που προϋπέθεταν μεταξύ άλλων την παραίτηση της ∆ΕΥΑΚ από την έφεση.
 
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θεωρούσε πως έτερη απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιολογούσε την προσφυγή στο εφετείο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, με αυτό να δικαιώνει τους εργαζόμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.