«Συμμαχοι» του ΔΠΘ στην προταση κατατμησης του Τμηματος Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης οι βουλευτες της Ροδοπης

Οι Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ προκρίνουν στο Υπουργείο να υιοθετήσει την πρόταση της δημιουργίας νέων τμημάτων

Την απόφαση της δημιουργίας τριών νέων Τμημάτων, δια μέσου της αναδιάρθρωσης του υφιστάμενου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, χαιρετίζουν δια μέσου δηλώσεών τους στον «ΠτΘ» οι δύο βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ.
 
Την σχετική απόφαση, που ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία τριών νέων Τμημάτων, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, μεταξύ άλλων δίνοντας λύση σε ένα χρόνια αίτημα της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας του ΔΠΘ, έλαβε προ ημερών η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχοντας προηγηθεί σχετική πρόταση της γενικής συνέλευσης του υφιστάμενου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. 

Μουσταφά Μουσταφά «Θα ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης της πρότασης και από πλευράς του Υπουργείου» 

Για μία «ορθή, επιστημονική και μελετημένη πρόταση» από πλευράς του ΔΠΘ έκανε λόγο ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά, «ειδικά από τη στιγμή που το υφιστάμενο καθεστώς δυσκολεύει και το ακαδημαϊκό έργο και το μέλλον των παιδιών που θα αποφοιτήσουν από το τμήμα, και το ίδιο το τμήμα μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις περγαμηνές εκείνες για να εξελιχθεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τριών ξεχωριστών σχολών».
 
Η πρόταση αυτή σύμφωνα με τον ίδιο ενισχύει και συνολικά το ΔΠΘ, υπογραμμίζοντας την συναίνεση που υπάρχει τόσο από την γενική συνέλευση του Τμήματος όσο και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για να τονίσει πως «και εμείς θα  είμαστε θετικοί  και θα ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση υιοθέτησης της πρότασης αυτής και από πλευράς του Υπουργείου».
 
Ο κ. Μουσταφά σημείωσε επίσης πως η δημιουργία αυτών των τριών νέων τμημάτων θα ωφελήσει και συνολικά την κοινωνία της Θράκης, με την προσέλκυση νέων φοιτητών, καθώς ανοίγονται νέα επιστημονικά αντικείμενα σε τομείς που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την κοινωνική πραγματικότητα. «Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι ευχής έργο να γίνει και ζητούμενο και κάτι το οποίο ανέκαθεν τονίζαμε» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην σύνδεση του ΔΠΘ με την τοπική κοινωνία και την «καλλιέργεια μίας δυναμικής σχέσης ώστε να ξεφύγουμε από τις αντιλήψεις που αφορούν στα ενοίκια, στα σουβλάκια, τους καφέδες κ.ο.κ».
 
«Νομίζω ότι οι προαναφερόμενες σχολές βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και θα ανυψώσουν γενικότερα το μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο της κοινωνίας μας»  συνέχισε ο ίδιος επισημαίνοντας πως το ίδιο το ΔΠΘ «θα είναι πολύ πιο ανοικτό στην κοινωνία και θα μπορέσει να συνδεθεί, να παράξει  λύσεις και να λειτουργήσει ως φάρος και για τα άλλα πανεπιστήμια που δρουν και λειτουργούν σε τέτοιες περιοχές με τέτοιες ιδιαιτερότητες όπως η δική μας». 

Ιλχάν Αχμέτ «Ο Υπουργός Παιδείας να αφουγκραστεί αυτή τη φορά τα αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ» 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ έκανε λόγο για μία πολύ θετική εξέλιξη, υπογραμμίζοντας πως η θετική της έκβαση και από πλευράς υπουργείου θα καταφέρει να δώσει λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας του συγκεκριμένου τμήματος και σε ένα βασικό αίτημα ίδιων των φοιτητών.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για την δημιουργία «τριών νέων τμημάτων διόλου τυχαίων τόσο ως προς το επιστημονικό τους αντικείμενο το οποίο έχει άκρως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και κατ’ επέκταση άμεση σχέση με την τοπική κοινωνία στην οποία αναπτύσσεται και αφορά».
 
« Καλώ τον υπουργό Παιδείας, αυτή την φορά τουλάχιστον, να αφουγκραστεί τα αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας του Δ.Π.Θ. και να προχωρήσει στο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης» συμπλήρωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή συνδέεται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική του Πανεπιστημίου μας και της τοπικής μας κοινωνίας.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.