Στην τελικη ευθεια οι ετοιμασιες για τον ετησιο χορο του Μορφωτικου Συλλογου Ποντιων Κομοτηνης «Ο Ευξεινος Ποντος»

«Μεγάλη απήχηση σημειώνει η ποντιακή παράδοση» παραδέχθηκε ο Στέλιος Νικολάου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00, στο «Ποσειδώνιο» (5ο χμ Κομοτηνής-Φαναρίου).
 
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα διανθίσουν οι Γιώργος Σοφιανίδης στο τραγούδι, ο  Τάσος Πετρόπουλος στη Λύρα, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης στο νταούλι, ο  Βασίλης Φωλίνας στο αγγείο,  οι Λευτέρης και Μπάμπης Ραφαηλίδης στη λύρα και στο νταούλι αντίστοιχα, ενώ θα συμμετέχουν και παιδιά του συλλόγου όπως ο Χρήστος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Παναγιώτης Στεφανίδης. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν και τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου.
 
 «Πρόκειται για την ετήσια χοροεσπερίδα, ένα  μεγάλο ποντιακό γλέντι, το οποίο αναμένουμε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου» ανέφερε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του, σε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε ο κ. Στέλιος Νικολάου, αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, εξηγώντας πως ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει μία παράδοση όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου παρέθεσε και τις παράλληλες δράσεις που θα περιλαμβάνει η βραδιά, καθώς εκτός από την καθιερωμένη παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων, θα τιμηθούν οι αριστούχοι μαθητές κατά την περασμένη σχολική περίοδο. 

Οι δράσεις του Συλλόγου θα κορυφωθούν στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού 

Οι δράσεις δεν σταματούν στην διεξαγωγή του ετήσιου χορού αλλά θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. «Στο τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσει η τελική εκδήλωση του συλλόγου, η οποία με δεδομένο πως πέρυσι αναβίωσε ο ποντιακός γάμος και χαράχθηκε στη μνήμη των ανθρώπων με τον κόσμο να ζητά να επαναληφθεί» επισήμανε ο κ. Νικολάου και συμπλήρωσε πως  ο πήχης είναι ήδη ψηλά και θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι των προηγούμενων εκδηλώσεων.  Παράλληλα έβαλε χρονοδιάγραμμα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, τοποθετώντας στην κορωνίδα του ενδιαφέροντος τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. «Γενικότερα οι εκδηλώσεις, ορόσημο για όλα τα ποντιακά σωματεία είναι η εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού , τις οποίες θα πραγματοποιήσουμε από κοινού μαζί με όλα τα ποντιακά σωματεία της Ροδόπης» αποκάλυψε ο κ. Νικολάου και συμπλήρωσε πως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία  σε κεντρικό επίπεδο στοχεύει να κάνει διάφορες δράσεις, όπως ένας συμβολικός αγώνας δρόμου, στον οποίο θα τρέξουν συμβολικά οι συμμετέχοντες προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της γενοκτονίας. 

«Ο κόσμος αγαπάει την Ποντιακή παράδοση» 

Ο κ. Νικολάου δεν έκρυψε την ικανοποίηση τόσο για την ανταπόκριση που σημειώνουν οι δράσεις του συλλόγου όσο και για την αγάπη που περιβάλει ο κόσμος την ποντιακή παράδοση. «Κάθε χρόνο το Ποσειδώνιο γεμίζει από ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση, τον Πολιτισμό, τη Λαογραφία και το Χορό». Επισήμανε μάλιστα κλείνοντας πως ο Ποντιακός χορός είναι της μόδας και ο κόσμος τον αγαπάει και γενικά σημειώνει τεράστια απήχηση στο κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.