Φοιτητες του ΤΕΦ αναλαμβανουν τη Φιλολογικη Επιμελεια Εργασιων

Νέα υπηρεσία προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ

Μία νέα υπηρεσία συστήνει το ΔΠΘ προς άπαντα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου της περιοχής μας. Ο λόγος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα Philologus που αποτελεί μια καινοτομία της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Στόχος της είναι να παράσχει γλωσσική διόρθωση και φιλολογική επιμέλεια σε κείμενα που έχουν συγγραφεί στην ελληνική γλώσσα από μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Δ.Π.Θ.
 
Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και διοικητικό προσωπικό).
 
Στο πλαίσιο απόκτησης εμπειρίας σε ζητήματα γλωσσικής έκφρασης και ορθής χρήσης του γραπτού επιστημονικού λόγου, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος, υπό την επίβλεψη της Καθηγητών και συνεργατών του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ, αναλαμβάνουν τη γλωσσική διόρθωση και φιλολογική επιμέλεια κειμένων που έχουν συγγραφεί στα ελληνικά (επιστημονικών εργασιών, μονογραφιών, άρθρων κ.ά.).
 
Προκειμένου να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να υποβάλει το κείμενο προς διόρθωση στο προβλεπόμενο πεδίο. Οι προτεινόμενες διορθώσεις επισημαίνονται στον συντάκτη του κειμένου, ώστε να ληφθούν υπόψη στην τελική μορφοποίησή του, εφόσον γίνουν αποδεκτές από αυτόν. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση να αναφέρονται τα ονόματα των διορθωτών – επιμελητών στις ευχαριστίες του δημοσιευμένου κειμένου.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα καθώς και να χρησιμοποιούν την υπηρεσία εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.