Ολοι οι συλλογοι σε ενα μερος με την ηλεκτρονικη πλατφορμα του Δημου Κομοτηνης

Θα καταγράφονται τα στοιχεία και οι δράσεις τους, ενώ θα προωθηθεί ο ορθολογισμός των επιχορηγήσεων και το έργο τους

Προχωρά η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή των πολιτιστικών, αθλητικών και  κοινωνικών  συλλόγων του Δήμου Κομοτηνής  και των δράσεων τους, η οποία φιλοδοξεί να επιλύσει μερικά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα ζητήματα της επιχορήγησής τους.
 
Μέσω αυτής θα καταγραφούν οι σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κομοτηνής, όπου αναπτύσσουν κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, καθώς και οι δράσεις τους. Επίσης θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα με πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των συλλόγων, καθώς και την ανάδειξη, ενίσχυση και προώθηση τους και στους επισκέπτες του Δήμου. 

Κόμβος για τη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Συλλόγων 

Το σχέδιο της Προγραμματικής σύμβασης, ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρείας Κ. Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής και το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με την πλατφόρμα να φιλοδοξεί να αποτελέσει κόμβο για τη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Συλλόγων.
 
Στην πλατφόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των στοιχείων και των δράσεων των συλλόγων, ενώ για κάθε σύλλογο θα καταγράφονται η Επωνυμία, η Δραστηριότητα, η Γεωγραφική εμβέλεια της, οι δράσεις καθώς και οικονομικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας.
 
H ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι δυναμική και οι εκπρόσωποι των συλλόγων θα έχουν πρόσβαση σε αυτή και θα τους δίνεται η δυνατότητα εμπλουτισμού ή/και επικαιροποίησης των στοιχείων και των δράσεων του συλλόγου.
 
Επίσης θα έχουν την δυνατότητα ανάρτησης πληροφοριών για τις προγραμματισμένες δράσεις τους αλλά και απολογιστικά στοιχεία των δράσεων και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αυτών.
 
Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των συλλόγων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δίνει την δυνατότητα να εγγραφούν ως χρήστες και να προσθέσουν τον σύλλογο τους.
 
Σε αυτή μάλιστα θα δημιουργηθεί ημερολόγιο εκδηλώσεων, όπου οι σύλλογοι θα έχουν δυνατότητα καταχώρησης πληροφοριών των προγραμματισμένων δράσεων τους.
 
Για τη διευκόλυνση των συλλόγων σχετικά με την επιλογή των χώρων διεξαγωγής των δράσεων τους θα γίνει μία καταγραφή των διαθέσιμων χώρων στον Δήμο Κομοτηνής, οι οποίες θα παρουσιάζονται σε ξεχωριστή ενότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Ενημέρωση για τη χρηματοδότηση 

Ξεχωριστή ενότητα θα δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των συλλόγων. Θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ενεργά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ετήσια πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής για την επιχορήγηση των δράσεων τους.
 
Στο σημείο της ενότητας αυτής θα υπάρχει ειδική φόρμα υποβολής της αίτησης επιχορήγησης στον Δήμο Κομοτηνής, στην οποία θα επισυνάπτονται τα απαιτούμενα έγγραφα αλλά και θα καταχωρούνται τα στοιχεία επιλεξιμότητας για επιχορήγηση των συλλόγων.
 
Βάσει της αίτησης που θα υποβάλλεται από κάθε σύλλογο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται η επιλογή των φορέων που θα επιχορηγηθούν από τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς η πλατφόρμα θα έχει την δυνατότητα παραμετροποίησης των στοιχείων και επιλογής των συλλόγων μέσω της σύγκρισης των καταχωρημένων δεδομένων τους σε σχέση με τα απαιτούμενα από τον Δήμο Κομοτηνής ορισμένα κριτήρια. 
 
Τέλος, καθώς σκοπός της συγκεκριμένης πλατφόρμας δεν είναι μόνο η καταγραφή των δράσεων των συλλόγων του Δήμου Κομοτηνής αλλά και η ανάδειξη, ενίσχυση και προώθηση τους εκτός από τους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του Δήμου, θα υπάρχει ειδική ενότητα στην πλατφόρμα όπου θα παρουσιάζεται το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.