«Ενα αδειο πιατο στο Μπιστρο, “Το Μεγαλο Βοδι”» απο την θεατρικη ομαδα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Από τις 26 έως και τις 31 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λαντζουράκη και τον Δημήτρη Κοντό στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Την πρώτη και κεντρική παραγωγή του για την φετινή χρονιά παρουσιάζει το διάστημα 26 έως και 31 Μαρτίου το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, σε σκηνοθεσία της κ. Μυρσίνης Λαντζουράκη και τον κ. Δημήτρη Κοντό στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Ο λόγος για το έργο του Michael Hollinger «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό, “Το Μεγάλο Βόδι”» επί του οποίου τοποθετήθηκαν σε σχετική συνέντευξη τύπου τόσο η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ. Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, όσο και οι συντελεστές της παράστασης, επισημαίνοντας την αξία της αρμονικής συνεργασίας. 

Σοφία Μενεσελίδου «Οι επιλογές μας στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό έχουν στεφθεί με επιτυχία» 

Τον λόγο έλαβε πρώτη η κ. Σοφία Μενεσελίδου η οποία υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την πρώτη και κεντρική παραγωγή για τη θεατρική χρονιά που διανύουμε, εξέφρασε την πίστη της στις δυνατότητες της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. «Ως διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ έχουμε επιλέξει να επενδύσουμε πάλι στο δυναμικό της περιοχής μας, του τόπου μας και της ευρύτερης περιφέρειας μας» παραδέχθηκε η κ. Μενεσελίδου επεξηγώντας πως «οι μέχρι τώρα επιλογές μας σε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό στέφθηκαν με καλλιτεχνική επιτυχία και είχαν ανταπόκριση από τον κόσμο της περιοχής μας». Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα πως η  επιλογή της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ θα στεφθεί για ακόμα μία χρονιά με επιτυχία και θα επικυρωθεί με την μαζική παρουσία και τις θετικές κριτικές του κοινού. 

Μυρσίνη Λαντζουράκη «Ευτυχία να συνεργάζεται κανείς με τέτοιους ανθρώπους» 

Χωρίς να θέλει να πει πολλά ούτε για το έργο ούτε για την δουλειά που κάνει η ίδια και οι συνεργάτες της, η σκηνοθέτης της παράστασης κ. Λαντζουράκη στάθηκε στην άριστη συνεργασία με τους ηθοποιούς και το επιτελείο του ΔΗΠΕΘΕ, τονίζοντας πως  «όταν βρίσκεις να συνταξιδέψεις με τόσο ταλαντούχους και ποιοτικά ικανούς και με ήθος ηθοποιούς τότε μόνο τύχη μπορείς να νιώσεις». 

Δημήτρης Κοντός «Ο πρωταγωνιστής του έργου έχει πολλές ομοιότητες με την κατάσταση της Ελλάδος» 

Στο ίδιο μήκος κύματος και τονίζοντας την αξία της επιτυχημένης ομάδας και ο πρωταγωνιστής της παράστασης κ. Δημήτρης Κοντός ο οποίος μάλιστα υπό το μότο «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» θέλησε να στείλει μήνυμα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη γειτονική Καβάλα και την επίθεση που δέχεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εκεί ΔΗΠΕΘΕ κ.Θοδωρής Γκόνης που συνεχίζει να δουλεύει με τους ίδιους συντελεστές.  «Από τη στιγμή που στο θέατρο δουλεύεις αρμονικά με κάποιους και τα οράματα συμπίπτουν, τότε είναι λογικό να δουλεύεις με τους ίδιους» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επικεντρώνοντας στην παράσταση  έκανε μία σύνδεση του πρωταγωνιστή αυτής Βίκτορ με την Ελλάδα. Χωρίς να αποκαλύψει πολλά στοιχεία ανέφερε πως ο Βίκτορ σε νεαρή ηλικία, είχε κολλήσει μία αρρώστια και συγκεκριμένα μαγουλάδες αλλά επειδή την κόλλησε όντας σε μεγαλύτερη ηλικία τον επηρέασε στα γεννητικά του όργανα και έμεινε «ανίκανος». «Μου θυμίζει λοιπόν την Ελλάδα, που νιώθω ότι έχει ευνουχιστεί με κάποιον τρόπο, ειδικά μετά το δημοψήφισμα, αλλά ελπίζω και εύχομαι πως θα βρούμε την άκρη σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός χρησιμοποιώντας στο τέλος μία φράση από την παράσταση που αναφέρει χαρακτηριστικά πως  «Η ζωή είναι υπέροχη και αξίζει να πολεμάς για αυτή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.