Καταθεση στεφανων απο τη μαθητιωσα νεολαια της Κομοτηνης

Την προηγούμενη της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Επιμνημόσυνη δέηση, στο χώρο του Ηρώου της Κομοτηνής, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου, ενόψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.
 
Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε, παρουσία αρχών, κατάθεση στεφάνων  από τους μαθητές, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
 
Στεφάνι κατέθεσαν η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες» κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, καθώς και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 

Μετά το πέρας της τελετής ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης τόνισε πως πρόκειται για μια διπλή και ένδοξη επέτειο, την Ελληνική Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ευχόμενος οι αγώνες και οι θυσίες των επαναστατών του ’21 προς αποτίναξη της σκλαβιάς και της δουλείας να εμπνέουν και να οδηγούν όλους Έλληνες να επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι να αντισταθούν σε κάθε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και κάθε προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας
 
Από την πλευρά της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου τόνισε πως οι επέτειοι αυτοί θα πρέπει να μένουν στο μυαλό και την καρδιά όλων ως τιμή προς τους ήρωες, τους μάρτυρες και αυτούς που θεώρησαν πως ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντιπάλου μπορούν να πετύχουν θαύματα, και πέτυχαν το μεγάλο θαύμα της γενέσεως του ελληνικού ανεξάρτητου κράτους.
 

Τέλος η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες» κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες εντός και εκτός της Ελλάδας, σημειώνοντας πως είναι τιμή για τους Έλληνες η θυσία των προγόνων μας για την ελευθερία και το δίκιο, εκφράζοντας την άποψη πως οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει αυτές τις ημέρες, αλλά και κάθε μέρα να αγωνίζονται για αυτά τα δύο, την ελευθερία και το δίκιο. 
 
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Σάββατο, όταν και το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές  του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ  ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.
 
Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ.κ. Παντελεήμων, και μετά τη δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια της Δευτεροθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.
 

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.
 
Στεφάνι επίσης θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στο Ν. Ροδόπης, Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συνδέσμους κτλ.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική.
 

Στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λ.π. Στις οδούς Λεωφόρος Δημοκρατίας – οδός Ορφέως – οδός Βενιζέλου, ενώ στις 18:10 θα πραγματοποιηθεί υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.