Μικροι και μεγαλοι εν δραση στον ετησιο χορο του Μορφωτικου Συλλογου Ποντιων Κομοτηνης και Περιφερειας «Ο Ευξεινος Ποντος»

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου

Με μεγάλη συμμετοχή από μέλη και φίλους πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» το Σάββατο 23 Μαρτίου, με πολύ χορό και τραγούδι.
 

Ο χορός ξεκίνησε με επιδείξεις από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, από τις μικρότερες ηλικίες μέχρι το τμήμα επιδείξεων, ενώ βραβεύτηκαν και παιδιά του συλλόγου που διακρίθηκαν στις σχολικές τους επιδόσεις, και συγκεκριμένα η Αφεντούλα Τζενετίδη, η Νεραντζούλα Γκουτάκη και η Κυριακή Αμπατζίδη.
 

Επίσης ο Σύλλογος βράβευσε τον κ. Horan Evi, πρόεδρος συλλόγου από την Κωνσταντινούπολη, μέλη του οποίου βρέθηκαν στην Κομοτηνή για τον χορό και έχουν πάρα πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία, καθώς και τον Σύλλογο Ποντίων Ακριτών Σερρών, μέλη του οποίου επίσης βρέθηκαν στην Κομοτηνή.
 

Τέλος βραβεύτηκε και ο κ. Βασίλης Καραγιάννης, για την προσφορά του στο Σύλλογο και γενικότερα στην ποντιακή παράδοση με το νταούλι του.
 
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς διάνθισαν οι καλλιτέχνες:
-Τραγούδι: Γιώργος Σοφιανίδης,
-Λύρα- Τραγούδι: Τάσος Πετρόπουλος, Λευτέρης Ραφαηλίδης, Γιάννης Χριστοφορίδης, Χρήστος Ιωαννίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης
-Αγγείο : Βασίλης Φωλίνας,
-Νταούλι: Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μπάμπης Ραφαηλίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.