Σε ενα μεγαλο εργοταξιο εχει μετατραπει η Κομοτηνη

Συνεχίζονται τα έργα σε 4 σημεία της πόλης

Έργα σε όλη την έκταση της Κομοτηνής πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα με στόχο την ανάπλαση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και την επίλυση κάποιων χρόνιων προβλημάτων.
 
Βέβαια μέχρι την υλοποίηση τους, θα «δοκιμαστεί» αρκετά η υπομονή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν κατανόηση τόσο στα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν όσο και στα αισθητικά, προκειμένου με την ολοκλήρωση των έργων να παρουσιαστεί διαφοροποιημένη – ως προς το καλύτερο – η Κομοτηνή.
 
Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετούς μήνες πραγματοποιούνται έργα στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου με στόχο την ανάδειξη του βυζαντινού τείχους και την ενοποίηση των μνημείων, καθώς οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο με εναρκτήριο σημείο την Οδό Σωκράτους.
 
Παράλληλα έργα πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην οδό Ορφέως παραπλεύρως από την Οδό Κούλογλου, όπως και στην Λεωφόρο Δημοκρατίας από την πίσω πλευρά της Λέσχης Αξιωματικών.
 
Από το πρωί της Τρίτης οι εργασίες ξεκίνησαν και στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με στόχο την αποκατάσταση των διαφημιστικών πύργων της πλατείας, την αποκατάσταση του δαπέδου με μάρμαρα, γρανίτη και κυβόλιθο, καθώς και άλλες εργασίες για τη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου.
 
Να σημειωθεί πως παρεμβάσεις δεν θα γίνουν μόνο στην πλατεία, αλλά και στο χώρο του Ηρώου της πόλης, όπου θα γίνει επιδιόρθωση επένδυσης και επίστρωσης μαρμάρινων επιφανειών, καθώς και διάφορα άλλα σημεία τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και σε οικισμούς. Το έργο φέρει την ονομασία «Συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων – πλατειών Δήμου Κομοτηνής 2018» και στοχεύει στην ανάπλαση του πιο κεντρικού σημείου της Κομοτηνής.
Όλα αυτά τα έργα, εκτός από τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να φέρουν στην πόλη μας, αυτήν την στιγμή προκαλούν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα, καθώς εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι καλαίσθητο το θέαμα, πιθανόν να προκαλούνται και προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης. 

«Έργα ουσίας ή απλά επικοινωνιακή τακτική» αναρωτιούνται οι πολίτες της Κομοτηνής 

Ανάμεικτες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών, καθώς αφενός υποστηρίζει η πλειοψηφία του κόσμου ότι κάθε έργο με γνώμονα την ανάπλαση της περιοχής είναι ευπρόσδεκτο απλά εκφράζουν την ανησυχία τους να μην περιοριστεί μόνο μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και μετά γίνουν ξανά έργα λίγο πριν τις επόμενες εκλογές.  Παράλληλα, οι επαγγελματίες των σημείων που πραγματοποιούνται τα έργα επιθυμούν την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πελατών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.